Pallieterfeesten in teken van Bevrijding

Dit weekend organiseren de Hulstse Pallieters voor de 21ste keer de Pallieterfeesten. "Ons driedaags feest staat in het teken van de bevrijdingsdagen van 1945. De leden van de 101ste Airborne Division zorgen met hun voertuigen en artillerie-stukken voor de militaire omkadering. En zaterdagavond houden we een bevrijdingsbal", zegt voorzitter Robin Baetens.


De Pallieterfeesten starten morgen om 20 uur met een koers op rollen voor ploegen van 2 personen. Om 20.30 uur volgt een Disco Party met dj Derailleur.


Zaterdag wordt vanaf 16 uur de sterkste man en vrouw van Lier verkozen. Er zijn ludieke proeven zoals broekhangen, schaapslingeren en met melkstopen lopen. Wie zich geroepen voelt, kan gratis inschrijven. 's Avonds luistert de Casablance Carambol Company vanaf 20.30 uur het 'Bevrijdingsbal 1945' op.


Zondag vanaf 13 uur wordt het Liers kampioenschap KUBB betwist. Maximum 30 ploegen van 4 tot 6 personen kunnen zich inschrijven voor 25 euro per ploeg. Er is kinderanimatie met Kids Party en er zijn 15 foodtrucks. De Pallieterfeesten worden afgesloten met een 'Ambiance Avond' door de 'Viexkes Coverband'. (WAE)