Pallieter Derny krijgt dan toch geen vervolg

Voorlopig komt er geen tweede editie van de Pallieter Derny.
Marc Aerts Voorlopig komt er geen tweede editie van de Pallieter Derny.

Er komt geen tweede editie van de Pallieter Derny. Deze wielerwedstrijd stond normaal op 1 mei op het programma, maar de externe organisator trok zich terug en dus wordt de koers geannuleerd.

Een dernykoers is een wielerwedstrijd waarbij de deelnemers achter een lichte bromfiets rondjes rijden op een afgebakend parcours. Twee jaar geleden werd er ook in het centrum van Lier zo’n race georganiseerd, met Iljo Keisse als winnaar. Eigenlijk was het de bedoeling dat de Pallieter Derny om de twee jaar op de kalender zou komen te staan, maar dat feestje gaat niet door. De BVBA Derny Events, dat het evenement in opdracht van de stad Lier op poten zette, haakte immers af om ‘organisatorische redenen’.

De externe organisatoren van de koers trokken zich terug.
Marc Aerts De externe organisatoren van de koers trokken zich terug.

Bovendien bleek het niet zo simpel om de financiering rond te krijgen. De grote sponsors stonden niet in de rij om de onkosten te helpen betalen. Het budget dat het Lierse stadsbestuur had uitgetrokken voor de Pallieter Derby zal nu worden gespendeerd aan bijkomende animatie voor de Lierenaars in de zomerperiode.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.