Opschorting voor vader die eigen dochter betastte in zwembad

De correctionele zittingzaal in het gerechtsgebouw van Mechelen
David Legreve De correctionele zittingzaal in het gerechtsgebouw van Mechelen
Een Antwerpenaar heeft vanochtend een opschorting van straf gekregen gekoppeld aan probatie-voorwaarden. De man stond terecht voor de aanranding van zijn eigen dochter (6).

De feiten dateren van midden juni 2018. Toen zag een getuige hoe de Antwerpenaar een meisje betastte in de buik-, billen- en schaamstreek. Dit alles gebeurde in het zwembad De Waterperels in Lier. “Het meisje werd volgens die getuigen ook meermaals op de mond gekust”, klonk het nog. De politie werd ingelicht, kwam ter plaatse en nam de man mee naar het politiekantoor voor verhoor. Hij ontkende de feiten. Volgens zijn raadsvrouw Evelien Jacobs ging het om een normale vader-dochter relatie. “Hij ontkent niet dat hij heel intens omgaat met zijn dochter maar er is nooit een intentie geweest om seksuele handelingen te stellen”, klonk het.

Het meisje verklaarde andere dingen. Volgens de advocaat van het meisje en haar moeder vertelde de zesjarige aan de politie tijdens een audiovisueel verhoor dat ze vaak ‘likzoentjes’ moest geven. “Iets wat ze heel vies vond”, aldus de advocate van de burgerlijke partij. Zij vroegen en kregen een schadevergoeding van 4.000 euro. Ondanks de Antwerpenaar staalhard bleef ontkennen, werd hij zopas toch schuldig bevonden. Hij krijgt voorlopig nog geen effectieve straf. Wel moet hij zich onder meer laten behandelen voor zijn alcoholprobleem.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eline Bastiaensen

    Dat meisje heeft nog lange tijd hulp en steun nodig want ze weet instinctmatig dat haar eigen vader haar niet graag ziet, want zoiets doe je niet als je je kind respecteert. Als je eigen vader je niet graag ziet is dat nefast voor de ontwikkeling van je zelfbeeld. Laat het niet aan de moeder alleen over, die moet de schok zelf ook nog verwerken. Zulk grensoverschrijdend gedrag is NIET onschuldig.