NV Woonplanners past bouwplannen Elzenlaan voor vierde keer aan

De NV Woonplanners gaat zijn bouwplannen aan de Elzenlaan voor de vierde keer aanpassen. "Wij hebben een serene vergadering achter de rug. Gezien de N-VA het bouwproject van 24 appartementen te zwaar en onesthetisch vindt, hebben we gevraagd een nieuw voorstel in te dienen. Maandag komt dit terug op het schepencollege", zegt Walter Grootaers, schepen van Ruimtelijke Ordening (Open Vld).

Vergissing

Het bouwproject heeft een lange voorgeschiedenis. De buurt verzet zich sinds 2008 tegen de plannen, waardoor de NV Woonplanners al driemaal een nieuw plan indiende. De stad ketste de bal steeds terug omdat het project voor hen te groot bleef. Tot overmaat van ramp stuurde de stadsadministratie vorige week per vergissing een bouwvergunning.

Uitzicht

"Er is geen discussie over het volume of over het feit dat ze daar al dan niet mogen bouwen, maar wel over het uitzicht. Ik heb geen problemen met het bestaande plan en vind dat het perfect in de omgeving past, maar er moet nu eenmaal een consensus zijn in het schepencollege. De ontwikkelaar gaat het bouwplan aanpassen en dan zullen ze een nieuwe bouwaanvraag indienen. We zullen maandag zien wat die aanpassingen dan zijn", besluit Grootaers. (WAE)