Nu al staking bij Van Hool

Bij Van Hool wachtte men de nationale stakingsdag niet af om het werk neer te leggen.
David Legrève Bij Van Hool wachtte men de nationale stakingsdag niet af om het werk neer te leggen.

Bij busbouwer Van Hool uit Koningshooikt heeft men de nationale stakingsdag van morgen niet afgewacht om het werk neer te leggen. In de loop van vandaag brak er al een spontane staking uit. Het feit dat de dienst na verkoop onlangs als enige afdeling een loonsopslag van één euro per uur kreeg, viel slecht bij de andere afdelingen.

“Deze stakingsactie komt vanuit de mensen zelf”, beweert Hans Verreth van de christelijke vakbond ACV. “De personeelsleden vinden dat iedereen meer moet kunnen verdienen. Naar schatting zeventig à tachtig procent van de werknemers legde het werk neer.”

“We willen geen loze beloftes, maar echte engagementen op papier”, waarschuwt Hans Verreth, die tegelijk beseft dat een loonsopslag voor het hele bedrijf wellicht niet in een vingerknip geregeld zal zijn. De vakbondsman houdt er dus rekening mee dat de actie tot na woensdag zou kunnen verder duren.

Bij Van Hool zijn zowat 3 500 mensen in dienst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.