Nieuwe zaak ‘Droom aan de Nete’ wil veel meer zijn dan gewoon een bakkerij

Luc Van Dyck en zijn echtgenote Anja Truyen voor hun nieuwe zaak Droom aan de Nete.
David Legreve Luc Van Dyck en zijn echtgenote Anja Truyen voor hun nieuwe zaak Droom aan de Nete.
‘Droom aan de Nete’: zo heet de bakkerij met verbruikszaal die Luc Vandyck en zijn vrouw Anja Truyen (allebei 48) sinds kort uitbaten aan de Mechelsesteenweg in Lier. Zowel Luc als Anja komen oorspronkelijk uit de medische branche, maar besloten een sprong in het diepe te wagen. “Dit is veel meer dan alleen een bakkerij”, klinkt het.

Een maandje zijn Luc Vandyck en Anja Truyen inmiddels bezig in ‘Droom aan de Nete’. Anja combineert het werk in de eigen zaak met een job als zelfstandig verpleegster, Luc gaf zijn baan als commercieel manager bij een medisch bedrijf op voor deze nieuwe professionele uitdaging.

“Het was niet eens zo dat we echt op zoek waren naar een carrièreswitch”, legt Luc uit. “Dit kwam eerder toevallig op ons pad. Ongeveer een jaar geleden verhuisden we vanuit Limburg naar Lier. In de loop van dat jaar sloot de vroegere bakker in onze buurt zijn deuren. Zo kwam de bakkerij even leeg te staan. Na verloop van tijd groeide bij ons het idee om in het pand zelf een zaak te gaan beginnen. Van het één kwam het ander en na vijf maanden renoveren, openden we onlangs de deuren.”

Luc Van Dyck tussen de taarten die hij verkoopt.
David Legreve Luc Van Dyck tussen de taarten die hij verkoopt.

Luc en Anja omringden zich met bekwaam personeel en vanaf toen was de trein helemaal vertrokken. “Van bakken zelf kennen we niks. Dat doen andere mensen voor ons en die doen dat goed”, vertelt Luc. “Anderzijds is het zo dat mijn commerciële achtergrond me heeft geholpen om een origineel concept uit te dokteren. ‘Droom aan de Nete’ is veel meer dan louter een bakkerij. We hebben ook een verbruikszaal en boven is er een ruimte voor kinderfeestjes en workshops, waarbij je bijvoorbeeld je eigen taart kan bakken. Verder organiseren we van hieruit fiets- en wandelarrangementen. We zitten vlak aan de Nete en daar kan je prachtige tochten doen. Voor en na de uitstap kan je dan bij ons ontbijten of een stukje (ijs)taart eten.”

Buiten het normale aanbod pakt ‘Droom aan de Nete’ uit met een speciaal assortiment voor mensen met diabetes of met bepaalde voedselallergieën. De zaakvoerders gaan er daarnaast prat op dat ze milieubewust proberen te ondernemen. “Leveringen binnen een straal van drie kilometer doen we met onze bakfiets”, geeft uitbater Luc nog mee. “We werken ook met honderd procent groene energie. Met dat soort maatregelen willen we onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk beperken. We hebben het gevoel dat de Lierenaar onze inspanningen apprecieert, want van bij de start kregen we al vrij veel volk over de vloer.”

Meer info op www.droomaandenete.be. Via deze weg kan u ook online bestellingen plaatsen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • KAREN DE VOCHT

    Het is een super mooie zaak en ongelooflijk vriendelijke mensen hun brood en banket zijn oooo zo lekker mmmm