Nieuwe pleinen op normaalschoolsite zoeken naam

De vroegere Rijksnormaalschool wordt momenteel omgevormd tot een gemengd woonproject. De vier aan te leggen pleinen op de site hebben een naam nodig.
Kristof De Cnodder De vroegere Rijksnormaalschool wordt momenteel omgevormd tot een gemengd woonproject. De vier aan te leggen pleinen op de site hebben een naam nodig.

Wie suggesties heeft voor de naam van vier nieuw aan te leggen pleinen op de vroegere normaalschoolsite in Lier kan die bezorgen aan de stadsdiensten. Normaal zou de gemeenteraad gisteren al namen hebben toegekend, maar uiteindelijk werd beslist om het punt te verdagen tot de volgende raadszitting.

De voormalige Rijksnormaalschool in de Berlaarsestraat wordt momenteel omgevormd tot een woonproject met ook enkele buurtwinkels, een horecazaak en een gebouw voor startende ondernemers. Het project wordt opgebouwd rond vier aan te leggen pleinen en die moeten uiteraard allemaal een naam krijgen.

Binnen de schoot van de gemeenteraad werden ‘Hof van Gistel’, ‘Willem-I-plein’, ‘Normaalschoolplein’ en ‘Kweekschoolplein’ voorgesteld, maar tot een formele stemming kwam het gisteren nog niet. Vanuit de oppositie kwam de vraag om nog even te wachten met de naamgeving en buurtbewoners of andere Lierenaars de kans te geven om ook met voorstellen te komen. De meerderheid ging daar mee akkoord en dus werd het agendapunt verdaagd. In principe zullen er tijdens de zitting van mei wel namen worden gekozen.

Begin dit jaar begonnen de werkzaamheden aan de Normaalschool. Tegen 2024 zou het gemengde stedelijke project helemaal afgerond moeten zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.