Nieuwe gym- en danshal klaar binnen een jaar

600 DANSERS EN 500 TURNERS ZITTEN NU NOG VERSPREID OVER VEROUDERDE ZALEN

De sportschepen en de directeurs van de verschillende sportkringen op de Campus Louis Zimmer, waar de nieuwe sporthal gebouwd wordt.
Foto David Legreve De sportschepen en de directeurs van de verschillende sportkringen op de Campus Louis Zimmer, waar de nieuwe sporthal gebouwd wordt.
Meer dan 600 leerlingen van de Academie Muziek, Woord en Dans en 500 turners van de turnkringen Lierse en Lyra verhuizen volgend jaar op 1 september naar een gloednieuw gebouw op de Campus Louis Zimmer aan de stadsvesten. Het nieuwe gebouw kost 1,5 miljoen euro.

Geert Hendrix en Erwin Scheltjes, directeurs van de Academie voor Muziek, Woord en Dans zijn in de wolken. "Onze meer dan zeshonderd leerlingen van onze dansschool zitten verspreid op drie locaties. Bijgevolg zijn wij bijzonder blij dat wij een mooie moderne danszaal krijgen." De turnkringen zijn eveneens gelukkig. "Onze turners kunnen niet meer uren krijgen in Sporthal De Komeet omdat alles bezet is. Bovendien is die zaal 40 jaar oud. Bijgevolg zij wij uitgebreid naar de turnzaal van het Koninklijk Atheneum Arthur Vanderpoorten die 50 jaar oud is. De kwaliteit voor onze turners moet dringend verbeteren want we verliezen leden. In de aangrenzende gemeenten hebben ze wel moderne ingerichte zalen. Wij zijn dus blij dat er een oplossing komt", zegt Frank Verelst. Turnkring Lyra turnt op de Dungelhoeffsite en zit in hetzelfde schuitje.


Cultuur- en sportschepen Ivo Andries (Open Vld) zei dat de intentieverklaring vorig jaar reeds ondertekend werd voor de turners en dansers. "Het nieuwe gebouw kost 1,5 miljoen euro, wordt ontworpen door architectengroep A4 en gebouwd door aannemer d'Hulst. Het gebouw is 1.300 vierkante meter groot waarvan de gymzaal bijna 800 vierkante meter inneemt. De danszaal is 200 vierkante meter groot en kan opgesplitst worden. Eveneens is er een polyvalente zaal 130 vierkante meter op de gelijkvloerse verdieping."

Luifel

"Er komt een grote luifel die de naast gelegen sporthal op de site verbindt met de nieuwbouw. De muur van de bestaande sporthal wordt vervangen door één grote glazen wand zodat ouders hun kinderen kunnen zien. De nieuwbouw wordt aan de zijde van de stadsvesten bijgebouwd met een rechtstreekse toegang tot de bestaande sporthal waar kleedkamers en sanitair verder gebruikt worden. Ze hebben mij beloofd dat de werken zullen klaar zijn tegen 1 september 2019", legt sportschepen Ivo Andries uit.


Architecte Sofie Van Noten geeft nog mee dat het een rood bakstenen gebouw wordt en de oude sporthal ook een nieuw uitzicht krijgt. Het openbaar onderzoek werd vandaag gestart en loopt tot eind oktober. Tot dan kunnen bezwaren ingediend worden.