Nieuw vaardigheidscentrum Sint-Aloysiusinstituut is extra troef voor zorgopleiding

Directrice Sabine De Keyser in het nieuwe vaardigheidscentrum.
David Legreve Directrice Sabine De Keyser in het nieuwe vaardigheidscentrum.
Het Sint-Aloysiusinstituut in de Lierse Kolveniersvest verbouwde enkele bestaande leslokalen tot een zogenaamd vaardigheidscentrum. “De leerlingen uit onze zorgopleidingen kunnen in de vernieuwde vleugel op een erg realistische wijze hun vaardigheden inoefenen”, zegt schooldirectrice Sabine De Keyser.

Het Sint-Aloysiusinstituut had uiteraard al verschillende praktijklokalen voor de zorgkundigen in spe, maar nu werd één en ander gecentraliseerd. “In het nieuwe vaardigheidscentrum hebben we onder andere een tillift, een keuken en een badkamer. Zo werd er een realistische ‘werkomgeving’ gecreëerd voor onze scholieren”, legt Sabine De Keyser uit. “Op deze manier krijgen ze de kans om bepaalde zorgtaken te leren combineren. Vroeger was het daarvoor vaak wachten tot ze ergens stage gingen lopen, maar nu kunnen ze dus ook op school al geïntegreerd leren werken.”

Het vaardigheidscentrum biedt de studenten extra mogelijkheden.
David Legreve Het vaardigheidscentrum biedt de studenten extra mogelijkheden.

De school kocht in één moeite nieuwe didactische poppen aan waarmee de leerlingen kunnen oefenen. Er zijn poppen voor alle levensfases, van baby tot bejaarde. “We hebben ons vaardigheidscentrum nu twee weken in gebruik en de eerste reacties van scholieren en leerkrachten zijn erg positief”, besluit Sabine De Keyser.

Het vaardigheidscentrum biedt de studenten extra mogelijkheden.
David Legreve Het vaardigheidscentrum biedt de studenten extra mogelijkheden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.