Naaiatelier getroffen door brand

ZAAKVOERSTER DE STOFFENMADAM WIL VOLGENDE MAAND HEROPENEN IN PAND ERNAAST

Zaakvoerster Nancy Moerenhout in de kamer waar workshops werden gegeven. De ruimte is vooral aangetast door de rook.
Marc Aerts Zaakvoerster Nancy Moerenhout in de kamer waar workshops werden gegeven. De ruimte is vooral aangetast door de rook.
In stoffenwinkel en naaiatelier Madeline De Stoffenmadam in de Kantstraat is zaterdagochtend brand uitgebroken. De schade in de winkel is door de rookontwikkeling aanzienlijk, maar zaakvoerster Nancy Moerenhout (40) uit Duffel blijft niet bij de pakken zitten. Volgende maand wil ze haar winkel heropenen in het pand ernaast.

"Gisterenavond heb ik alles klaargezet voor onze kinderworkshop en zie me hier nu staan." Een mens zou voor minder met de handen in het haar zitten. Nancy Moerenhout kreeg op zaterdagochtend het nieuws dat er een brand had gewoed in haar stoffenwinkel Madeline De Stoffenmadam. "Als ik hier zo rondkijk, zal er volgens mij weinig te recupereren zijn. Misschien de kasten en de naaitafel, mijn magazines en patronen zijn gelukkig nog wel intact. Maandag wordt er een naaimachine uit het atelier meegenomen om te onderzoeken of het nog werkende staat is. Al het stof in de winkel is sowieso onverkoopbaar, want probeer die rookgeur er maar eens uit te krijgen. Gelukkig viel er niemand gewond en is het maar stof... maar het is wel mijn stof."

De plaats waar de brand ontstond. Vermoedelijk ligt een kortsluiting in een radiator aan de basis.
Marc Aerts De plaats waar de brand ontstond. Vermoedelijk ligt een kortsluiting in een radiator aan de basis.

Evacuatie buren

Het waren de buren die rond 6 uur in de ochtend een rookgeur hadden opgemerkt en de brandweer alarmeerde. "De brand is ontstaan aan een convector in de winkel, vermoedelijk door een kortsluiting. Een houten kist die in de buurt stond, wakkerde het vuur aan", zegt kapitein Bart Stroobants. "De brand is door een gebrek aan zuurstof uitgedoofd en was bij onze aankomst nog aan het smeulen. Alles was dus vrij snel onder controle, maar de rookontwikkeling heeft wel heel wat schade aangericht."


De appartementen boven de winkel werden voor alle zekerheid geëvacueerd. Een 30-tal bewoners moest tijdelijk hun woonst verlaten. In de appartementsblok is er lichte rookschade.

Doorstart

Ondanks de tegenslag blijft Nancy positief. Binnen twee weken wil ze opnieuw met de workshops starten. "Onze verhuurders zijn fantastische mensen. Ze gaven ons meteen hun goedkeuring om in het leegstaand pand hiernaast een doorstart te maken. Eens onze workshops opnieuw in gang zijn gezet, wil ik volgende maand de winkel openen. We moeten verder. Een brand krijgt ons niet klein."