Monique is 2 500ste bezoeker Stadsmuseum

Monique Baele was in 2019 de 2 500ste bezoeker van het Lierse stadsmuseum.
Kristof De Cnodder Monique Baele was in 2019 de 2 500ste bezoeker van het Lierse stadsmuseum.

Het nieuwe stadsmuseum van Lier zette vanmiddag de 2 500ste bezoeker van 2019 in de bloemetjes. Monique Baele uit Sint-Denijs-Westrem kreeg een geschenkmand ter waarde van 25 euro uit handen van schepen van Musea Rik Verwaest (N-VA).

“2 500 is de postcode van Lier, dus wilden we voor onze 2 500ste bezoeker van het jaar wel eens iets speciaals doen”, vertelt schepen Verwaest. “We zijn trouwens heel blij met deze cijfers. Ter vergelijking: het vroegere Timmermans-Opsomer museum had indertijd een heel jaar nodig om zo veel volk te lokken. En dan moet de zomer – traditioneel de drukste periode op toeristisch gebied – nog beginnen. Vanaf september gaan we trouwens ook speciale, meer interactieve rondleidingen voor scholen aanbieden. Ook dat zal ongetwijfeld een positief effect hebben op de bezoekerscijfers.”

Monique Baele – die vandaag met haar vriendinnen van de vereniging Pasar een bezoek bracht aan Lier – kan het stadsmuseum in elk geval aan iedereen aanraden. “Het museum is heel knap ingericht”, vindt Monique. “Dat ik dan ook nog eens een cadeaumand kreeg met lokale producten maakte het bezoek helemaal af (lacht).”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.