Moedige Bootvissers klaar voor vaarseizoen: nieuwe boot Marieke ingewijd

De eerste opvarenden van de  nieuwe platbodem Marieke.
Marc Aerts De eerste opvarenden van de nieuwe platbodem Marieke.

In Lier gaat het vaarseizoen van vzw De Moedige Bootvissers zondag officieel van start. Vanaf 14 uur kan u weer inschepen voor een toeristische rondvaart op de Lierse binnenwateren. Zaterdag wijdde deken Jan Verheyen alvast een nieuwe boot in.

“We hebben zes ‘platbodems’ in gebruik en om de twee jaar vervangen we één van die boten”, vertelt voorzitter Maurits De Smedt van De Moedige Bootvissers. “Eén van onze leden, Luc Camps, is schrijnwerker en hij bouwt onze boten. Onze nieuwste aanwinst Marieke werd door deken Verheyen ingewijd, dus nu kunnen we er weer tegenaan.”

De sfeer zat er goed in bij de opening van het nieuwe vaarseizoen.
Marc Aerts De sfeer zat er goed in bij de opening van het nieuwe vaarseizoen.
opening seizoen bootvissers 2
Marc Aerts opening seizoen bootvissers 2

Voorzitter De Smedt hoopt dat men in 2019 het succes van vorig jaar kan benaderen. “2018 was een recordjaar, waarin we 16.500 toeristen mochten begroeten. Dat had deels te maken met het warme weer en deels met het feit dat we in de zomermaanden voor het eerst ook rondvaarten organiseerden op weekdagen. Dit jaar gaan we verder op die ingeslagen weg.”

Het vaarseizoen duurt tot eind oktober. Een rondvaart duurt ongeveer drie kwartier en kost 3,5 euro. Wie in het weekend of op feestdagen wil bootje varen, dient wel te reserveren. Dat kan via www.bootjevareninlier.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.