Mister 100 trekt aan langste eind in biljartlakensoap

Voorzitter Kurt Ceulemans van biljarctlub Mister 100.
David Legreve Voorzitter Kurt Ceulemans van biljarctlub Mister 100.
Biljartclub Mister 100 heeft haar slag thuisgehaald. De Lierse vereniging had maandenlang een dispuut met de Koninklijke Belgische Biljartbond (KBBB) over haar keuze van biljartlakens, maar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) gaf Mister 100 nu over de hele lijn gelijk.

Begin dit jaar raakte bekend dat de KBBB de Lierse club Mister 100 een reeks forfaitnederlagen wou aansmeren omdat de Lierse eersteklasser enkele maanden voordien nieuwe biljartlakens had laten leggen van een ‘fout’ merk. Wat was exact het probleem? De bond wordt gesponsord door Simonis biljartlakens en Mister 100 was overgeschakeld op lakens van het merk Royal Pro. Volgens de KBBB was dat onreglementair en dus dreigde die met een straf.

Mister 100 - waar driebandlegende Raymond Ceulemans (81) nog steeds actief is – ging daar vanzelfsprekend niet mee akkoord. Voorzitter Kurt Ceulemans (de zoon van Raymond) bracht de zaak voor het BAS en kreeg nu gelijk van dat rechtsorgaan. Concreet worden dus alle forfaitnederlagen geschrapt en worden de originele uitslagen van de betrokken wedstrijden opnieuw van tel. “Dit is een geweldige overwinning”, laat Kurt Ceulemans weten. In principe is er tegen de beslissing van het BAS geen beroep meer mogelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.