Minderjarige overvaller (17) van Spar supermarkt geplaatst in jeugdinstelling

MECHELEN - De jeugdrechter in Mechelen.
David Legreve MECHELEN - De jeugdrechter in Mechelen.
De jeugdrechter in Mechelen heeft de jonge overvaller (17) van Spar supermarkt Reva geplaatst in de gesloten jeugdinstelling in Mol. Dat bevestigt de politie van Lier. De twee andere overvallers worden nog opgespoord.

Maandagavond werd de zeventienjarige uit Antwerpen opgepakt door de politie. Kort daarvoor pleegde hij samen met nog twee anderen een overval op de Spar Supermarkt Reva. Net voor sluitingstijd werd de spar overvallen door twee gemaskerde en gewapende jongeren. Ze eisten de inhoud van de kassa’s en maakten zo’n 2.000 euro buit.

Er werd nog geprobeerd om de andere kassa’s leeg te roven maar zonder succes. Nadat een klant achteraan de winkel en al fluisterend kassier Guled Hassan (20) verwittigde, liep de twintiger samen met een collega naar de kassa’s. Hierop sloegen de twee overvallers samen met nog een derde persoon op de vlucht.

Gesloten instelling

In de Planeetstraat werd één van hen getackeld en in bedwang gehouden in afwachting van de politie. “Het ging om de minderjarige Antwerpenaar. Hij werd dinsdag voorgeleid en geplaatst door de jeugdrechter”, bevestigt politiewoordvoerster Magalie Derboven. “De twee anderen blijven spoorloos maar worden intensief opgespoord.”

Het opgestarte onderzoek wordt verder gezet. De supermarkt kon vandaag gewoon terug openen. Voor de uitbaters is het niet de eerste keer dat ze worden overvallen. Zo’n 25 jaar geleden werd de supermarkt in de Eeuwfeestlaan ook al overvallen. Bij de overval maandagavond raakte niemand gewond.