Lyra-Lierse leert zeventig medewerkers EHBO aan

Voetbalclub Lyra-Lierse Berlaar organiseert dezer dagen een groots opgezette EHBO-cursus voor ongeveer zeventig medewerkers van de vereniging. Om aan de voorwaarden van de voetbalbond te voldoen dienen er in principe slechts drie mensen binnen de club een EHBO-brevet te hebben, maar Lyra-Lierse wou dus verder gaan dan dit strikte minimum. 

“Wij willen er voor zorgen dat er tijdens elke training en elke wedstrijd minstens één iemand aanwezig is die eerste zorgen kan toedienen bij een noodgeval”, zegt Lyra-Lierses woordvoerder Wim Verhoeven. De club huurt daarom een lesgever in van de gespecialiseerde firma Lifeguard. Tijdens een vijftal lesavonden worden verschillende groepen van trainers en afgevaardigden geïnstrueerd. Ook medewerkers van de clubs waarmee Lyra-Lierse op vlak van jeugd samenwerkt kregen de kans om zich voor zo’n lesavond in te schrijven.

Voetbalclub Lyra-Lierse organiseert een EHBO-cursus voor zo'n zeventig begeleiders van haar jeugdploegen.
David Legreve Voetbalclub Lyra-Lierse organiseert een EHBO-cursus voor zo'n zeventig begeleiders van haar jeugdploegen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.