Loods brandt volledig uit: rookpluim tot kilometers ver te zien

De brandweerposten van Duffel en Lier blussen het vuur.
Marc De Roeck De brandweerposten van Duffel en Lier blussen het vuur.
In een loods in de Hulststraat in Lier is zaterdagnamiddag brand uitgebroken. De rookpluim was tot kilometers ver te zien. “De hulpdiensten moesten meerdere uren blussen, de hangar brandde echter volledig uit. Gelukkig raakte niemand gewond.”, zegt Ingrid Silis van stad Lier.

“Zaterdagnamiddag rond 15 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in de loods van een tuinbouwbedrijf. Daar stonden verschillende landbouwvoertuigen. Het ging om een hevige brand met heel wat rookontwikkeling. We riepen inwoners die hinder ondervonden van de rook dan ook op om ramen en deuren gesloten te houden. De rook was niet giftig, er was geen gevaar voor de omwonenden.”

“De pompiers van de posten Lier en Duffel van brandweerzone Rivierenland kwamen ter plaatse en hadden de brand vrij snel onder controle. Toch nam het nablussen nog heel wat tijd in beslag. De hangar viel echter niet meer te redden en is volledig verwoest. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel werden twee mensen, een ouder koppel dat in het huis vlakbij woont, preventief naar het ziekenhuis gevoerd. Zij waren emotioneel enorm aangedaan door de gebeurtenis, dus we wilden geen risico nemen.”

Marc De Roeck
De rookpluim was tot ver te zien.
Marc Aerts De rookpluim was tot ver te zien.
Marc Aerts
Marc Aerts
De brandweer moest lange tijd nablussen.
Marc Aerts De brandweer moest lange tijd nablussen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.