Lierse Persbond viert zestigste verjaardag met uitgave jubileumboek

De Koninklijke Lierse Persbond bestaat zestig jaar en bracht naar aanleiding daarvan een boek uit.
David Legreve De Koninklijke Lierse Persbond bestaat zestig jaar en bracht naar aanleiding daarvan een boek uit.

De Koninklijke Lierse Persbond stelde zopas een boek voor naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de vereniging. De Lierse Persbond werd destijds opgericht om de ‘collegialiteit, solidariteit en behulpzaamheid onder de Lierse persmedewerkers te bevorderen’.

In het jubileumboek – vol uniek fotomateriaal – wordt de rijke geschiedenis van de Persbond overlopen. Zo zijn er onder andere hoofdstukken over de cartoonales die men in het verleden organiseerde, over de talrijke uitstappen die de leden samen ondernamen en over de sportieve evenementen waaraan men deelnam.

Voorzitter Herman De Belder overhandigde het eerste exemplaar van het jubileumboek aan burgemeester Frank Boogaerts, zelf een oud-lid.
David Legreve Voorzitter Herman De Belder overhandigde het eerste exemplaar van het jubileumboek aan burgemeester Frank Boogaerts, zelf een oud-lid.

Voorzitter Herman De Belder – voormalig journalist voor Het Laatste Nieuws en nu op rust – overhandigde tijdens een receptie op het stadhuis het eerste exemplaar van het boek aan Liers burgemeester Frank Boogaerts. Deze laatste is trouwens zelf een voormalig lid van de Lierse Persbond. Boogaerts werkte destijds voor het weekblad De Omroeper en stond in 1974 zelfs mee aan de basis van de doorstart die de vereniging toen nam.

Uiteraard was er veel pers aanwezig tijdens de boekvoorstelling...
David Legreve Uiteraard was er veel pers aanwezig tijdens de boekvoorstelling...Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.