Lierse fans vieren het behoud

VOETBALCLUB BETAALDE TICKETS VOOR 552 SUPPORTERS

De slogan 'Lierse doet mirakels' is nog maar eens in praktijk gebracht.
Foto Kristof De Cnodder De slogan 'Lierse doet mirakels' is nog maar eens in praktijk gebracht.
Welgeteld 552 Lierse supporters beleefden zaterdag in het Luxemburgse Virton een onvergetelijke voetbalavond. Na een knotsgekke en razend spannende wedstrijd kon Lierse de degradatie naar de amateurliga afwenden. Wat volgde, was een spetterend feest.

'Lierse doet mirakels': de slogan van enkele jaren geleden is afgelopen weekend nog eens in de praktijk gebracht. Lierse moest in Virton winnen om niet uit tweede klasse te zakken. Winnen deed het ook, maar bij de rust zag het er héél slecht uit, want toen stonden de Pallieters nog 2-0 achter. De massaal meegereisde fans - de club betaalde de inkomtickets - beleefden een paar bange momenten.


"Niet normaal, die wedstrijd", zegt supporter Carl Reyniers. "Je kan je wel voorstellen dat het een heel zenuwachtige bedoening was. Ik was constant de score van concurrent Roeselare aan het volgen op mijn smartphone, maar dan was plots mijn batterij leeg... Toen werd het natuurlijk nog een nerveuzere boel (lacht). Eerlijk gezegd zagen de meeste supporters het op een gegeven moment niet meer zitten, maar gelukkig kwam het op het einde allemaal goed."


De ontlading achteraf was natuurlijk des te groter. Lierse en zijn aanhang vierden alsof ze net kampioen waren geworden. Vooral trainer Eric Van Meir - al jaar en dag een clubmonument op het Lisp - is luidkeels bejubeld. Topschutter Etien Velikonja hebben de fans dan weer op handen gedragen. Pas een uurtje na affluiten vertrokken de laatste geel-zwarte fans huiswaarts.

Plezant in de bus

"Ook in de bus was het plezant", glimlacht Carl Reyniers. "We waren pas om 2.30 uur terug in Lier, maar nu nam iedereen dat er graag bij. Als we hadden verloren dan zou de drie uur durende busrit een hele opgave zijn geweest. Maar: eind goed, al goed, dus."