Lierenaar die hersenbloeding kreeg tijdens joggen doet oproep: “Ik zou graag mijn redders ontmoeten”

Niels Van Espen is op zoek naar het koppel dat hem hielp toen hij een hersenbloeding kreeg.
David Legrève Niels Van Espen is op zoek naar het koppel dat hem hielp toen hij een hersenbloeding kreeg.
Twee weken geleden kreeg Lierenaar Niels Van Espen (31) op de Netedijk een hersenbloeding tijdens het joggen. Twee voorbijgangers zagen alles gebeuren en dankzij hun snelle en kordate ingrijpen kan Niels het nog allemaal navertellen. “Achteraf verdwenen mijn redders uit beeld. Ik ben nu naar hen op zoek, want wil hen nog eens uitdrukkelijk bedanken”, zegt Niels.

Deelnemen aan een marathon: het was altijd al de grote droom van sportieveling Niels Van Espen uit Lier. Tijdens een trainingstocht twee weken terug ging het echter grondig mis. “Ik was net vanuit de Marnixdreef de Netedijk op gelopen toen ik plots in mekaar stuikte”, doet Niels zijn verhaal. “Eerst dacht ik dat ik over iets was gestruikeld, maar er bleek veel meer aan de hand te zijn. Mijn zicht werd erg wazig, ik moest overgeven en verloor het bewustzijn. Dat was dus echt niet normaal.”

Fietsend koppel

Aan de overkant van de Nete zag een fietsend koppel alles gebeuren. “Die mensen hebben zo snel als ze konden een brug over het water gezocht om me ter hulp te schieten”, vertelt Niels. “Dankzij dat koppel kon ik op vrij korte termijn worden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar stelde men vast dat ik een hersenbloeding had gekregen. Als er niet meteen hulp was geboden had het veel slechter met mij kunnen aflopen.”

“Ik ben mijn redders dan ook enorm dankbaar”, gaat Niels verder. “Het is alleen jammer dat ik niet weet wie mij zo goed heeft geholpen, want in de hectiek van het moment zijn we mekaar uit het oog verloren. Ik meen mij enkel te herinneren dat het een koppel uit Duffel was. Ik schat dat die mensen tussen de veertig en vijftig jaar oud waren. Ik hoop dat ze zich bij mij melden, want ik wil hen graag persoonlijk bedanken voor alles wat ze hebben gedaan.”

Operaties

Intussen herstelt Niels in het ziekenhuis van Lier van het incident. “Ik heb nu twee operaties achter de rug om de druk van mijn hersenen te halen. Inmiddels heb ik de afdeling Intensieve Zorgen mogen verlaten, maar ik heb nog wel veel hoofdpijn. Binnenkort moet ik trouwens opnieuw onder het mes”, legt Niels uit. “Er is nu gebleken dat ik een aangeboren afwijking heb in de hersenen. Concreet gaat het om een aderkluwen dat voor problemen zou kunnen blijven zorgen. Daar moet nu nog iets aan worden gedaan. Het wordt een zware ingreep, maar ze is wel noodzakelijk.”

Hoe lang Niels na die volgende operatie zal moeten revalideren is koffiedik kijken. Of hij ooit nog zal mogen sporten is voorlopig eveneens onduidelijk. “Ik hoop natuurlijk dat ik op een dag opnieuw zal mogen lopen, desnoods aan een wat rustiger tempo. Maar goed, dat zal dus later moeten blijken. Voorlopig kijk ik niet te ver vooruit”, besluit Niels.

Niels’ redders kunnen een mailtje sturen naar nielsvanespen9@hotmail.com
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIRK VAN DESSEL

    Sport is gezond ?

  • Joris De Crom

    Joris De Crom Blijf in je zelf geloven, ben ook een NAH, neem aan wat ze je bieden. De weg kan lang zijn maar je zult er geraken. Heb een goede ervaring met revalideren in Lier. Geef het nooit op hoe zwaar het soms zal zijn.

  • nadine Nadine Martin

    Heel veel geluk in de toekomst ...