Leerlingen van ‘Gizon’ tonen hun kunsten tijdens tweedaags concert

LIER - muziek optreden van Gizon in het cultureel Centrum.
Marc De Roeck LIER - muziek optreden van Gizon in het cultureel Centrum.
135 gitaristen en zes pianisten hebben afgelopen weekend hun kunsten laten zien in het Cultureel Centrum De Mol in Lier. De muzikanten van de Gizon-school uit Sint-Katelijne-Waver werden tijdens het eerste deel van hun optreden op zaterdag bijgestaan door professioneel gitarist Eric Melaerts.

Gizon werd zo’n twintig jaar geleden opgericht. Op de muziekschool kunnen toekomstige gitaristen en sinds kort ook pianisten het instrument leren spelen zonder dat ze er eerst de muzieknoten voor moeten aanleren. Ze doen dit op basis van bekende liedjes. Naar jaarlijkse traditie organiseerde de school een tweedaagse concert. Afgelopen vrijdag en zaterdag lieten de leerling-muzikanten zien wat ze konden. Dankzij golden oldies zoals Layla, Stuck in the Middle en Rockin’ in the Free World zat de sfeer er vanaf het begin goed in. De muzikanten werden ondersteund door een drummer en de bezoekers kregen zaterdag een onverwachts bezoek van de ervaren gitarist Eric Melaerts. Hij speelde eerder voor Clouseau en Soulsister. Tijdens de concerten was er ook een tombola. Daarbij werd onder meer een speciale gitaar verloot. 

20190512 Belgie Lier muziek optreden van Gizon in het cultureel Centrum.
Marc De Roeck 20190512 Belgie Lier muziek optreden van Gizon in het cultureel Centrum.
20190512 Belgie Lier muziek optreden van Gizon in het cultureel Centrum.
Marc De Roeck 20190512 Belgie Lier muziek optreden van Gizon in het cultureel Centrum.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.