Koop een Van den Bosch en steun het goede doel

Kunstenares Astrid Van den Bosch exposeert in galerij Art-is-sjok en schenkt een werk weg voor het goede doel.
David Legreve Kunstenares Astrid Van den Bosch exposeert in galerij Art-is-sjok en schenkt een werk weg voor het goede doel.

De Lierse serviceclub Kiwanis Symforosa en kunstenares Astrid Van den Bosch uit Walem veilen zondag een schilderij van laatstgenoemde ten voordele van centrum voor geestelijke gezondheidszorg De Pont. Meer bepaald het project ‘Kinderen uit de knel’ – dat draait rond kinderen die het slachtoffer worden van een vechtscheiding – wordt ondersteund.

“Regelmatig zamelen wij met Kiwanis Symforosa geld in voor één of ander goed doel en vaak is dat gelinkt aan jongeren”, vertelt woordvoerster Myriam Boons. “Deze keer willen we ons dus inzetten voor kinderen die op psychologisch vlak te lijden hebben onder de vechtscheiding van hun ouders.”

Concreet wordt er zondagmiddag een schilderij van Astrid Van den Bosch geveild ten voordele van De Pont. “Ik ken de voorzitster van Kiwanis Symforosa goed en van het één kwam het ander”, legt de professionele kunstenares uit. “Met alle plezier schonk ik een werk weg. Het kleurrijke schilderij - getiteld ‘Attraction’ – is een product van ‘action painting’.”

Kunstenares Astrid Van den Bosch tussen haar schilderijen.
David Legreve Kunstenares Astrid Van den Bosch tussen haar schilderijen.

Bieden kan zondag vanaf 16 uur in pop-up galerij Art-is-sjok, op de Lierse Vismarkt. Actrice An Nelissen zal optreden als veilingmeester. Overigens kan u van vrijdag tot en met zondag, tussen 14 en 18 uur, een hele expo van Astrid Van den Bosch bezoeken in Art-is-sjok. Alle tentoongestelde kunstwerken kunnen worden aangekocht. De opbrengst van de andere werken is voor de kunstenares zelf.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.