Kerstperiode wordt feestelijk ingehuldigd met fakkeltocht

Vanavond vrijdag wordt de kerstperiode officieel ingeluid. Om 19 uur kan je op het Vuurpleintje naast het stadhuis op de Grote Markt gratis een fakkel halen en aansluiten bij de feestelijke parade.


Tijdens deze muzikale fakkeltocht krijg je als eerste de nieuwe kerstverlichting te zien, die straat per straat wordt aangestoken. Burgemeester Frank Boogaerts steekt samen met schepenen en Lierenaars de feestelijke kerstverlichting aan. De lichtjes van de kerstbomen op de Grote Markt fonkelen, het stadhuis baadt in het licht en de bomen langs de Nete zorgen voor een feeërieke gloed.


Middenstand Lier pakt deze week ook uit met 'Winter Windows'. Mooi beschilderde etalageruiten maakt het shoppen extra leuk. Nog tot en met zaterdag 9 december kan je de kunstenaars aan het werk zien terwijl ze verschillende ruiten van winkels en horecazaken in het stadscentrum beschilderen en versieren. In totaal worden 33 etalages omgetoverd. Tien door Eva Mouton en 23 door lokaal talent. Je kan de kunstwerkjes nadien nog bewonderen tot zondag 7 januari én deelnemen aan een zoekwedstrijd. Een brochure met het volledige parcours kan je afhalen op de Dienst Toerisme in het stadhuis op de Grote Markt van Lier. (WAE)