Kandidaat-overnemers melden zich voor De Reisspecialist

Zaakvoerder Ronny Fierens van De Reisspecialist in Lier en Nijlen moest dinsdag de boeken neerleggen en was eerst té zwaar aangeslagen om te reageren. Maar nu er plots kandidaat-overnemers opduiken, wil hij wel een woordje kwijt. "Ik hoop echt op een overname. We zijn immers té groot om zomaar te verdwijnen. Helaas is de kans groot dat niet alle 16 personeelsleden kunnen blijven."

"Het faillissement komt heel hard aan, niet alleen voor mij maar voor iedereen die voor De Reisspecialist werkt", zegt Ronny Fierens.


"Wij zijn allemaal verrast en zwaar onder de indruk. De kamer van koophandel Mechelen heeft vandaag (gisteren, nvdr.) de faling aanvaard. Blijkt dat de schuld minder groot was dan gedacht. Vandaag werd ook meester Van Weerdt aangesteld als curator. De lopende dossiers kunnen nu afgewerkt worden en onze kantoren zijn deze week weer open." Het was Travel Magazine die het nieuws over de faling dinsdag aan het licht had gebracht.


Een samenloop van omstandigheden heeft De Reisspecialist genekt. "Denk maar aan de goedkope online aanbiedingen, leveranciers die onze concurrent geworden zijn, de terreurdreiging en de leegstand in de Antwerpsestraat waar wij gevestigd zijn."

Zorgen bij klanten

Er is één lichtpunt en dat is dat er interesse is van kandidaat-overnemers. "Wij waren immers dertig jaar lang een groot en onafhankelijk reisbureau met een grote naam. Helaas is de kans groot dat niet al onze 16 werknemers gaan kunnen blijven."


Klanten van De Reispecialist die op vakantie zijn, maken zich ondertussen grote zorgen. Jan Ceulemans, bakker van het Lisp in Lier , is op reis in Turkije en vraagt zich af of hij maandag nog wel thuis geraakt. Maar Ronny Fierens is formeel. "Iedereen geraakt zonder problemen thuis. Onze klanten zijn 100% beschermd en De Reisspecialist is daarvoor verzekerd." Het is nu afwachten welke stappen de curator onderneemt.