Exclusief voor abonnees

Jogger die door hersenbloeding getroffen werd, ontmoet zijn redders: “Pralines en cava is wel het minste wat ik kon doen”

Niels Van Espen, die een hersenbloeding kreeg tijdens het lopen, bedankt zijn redders Anja Van Woensel en Guy Verstrepen van op zijn ziekenhuisbed.
David Legreve Niels Van Espen, die een hersenbloeding kreeg tijdens het lopen, bedankt zijn redders Anja Van Woensel en Guy Verstrepen van op zijn ziekenhuisbed.
De Lierse jogger Niels Van Espen (31) heeft de mensen teruggevonden die hem ter hulp schoten toen hij onlangs tijdens een trainingstochtje een hersenbloeding kreeg. Vanmiddag stonden Anja Van Woensel en Guy Verstrepen uit Duffel aan Niels’ ziekenhuisbed. Het werd een speciaal moment voor alle betrokkenen.

Op 14 juli jongstleden zakte Niels Van Espen tijdens het joggen in mekaar op de Netedijk. Een fietsend koppel snelde ter hulp om de Lierenaar bij te staan. Niels werd naar het Lierse Heilig-Hartziekenhuis gevoerd en daar bleek dat hij een hersenbloeding had gekregen. Na twee operaties en dik twee weken op de afdeling Intensieve Zorgen lanceerde Niels gisteren een oproep om zijn ‘redders’ terug te vinden. Die was hij in de hectiek immers uit het oog verloren. Vandaag gaven Anja Van Woensel en Guy Verstrepen gehoor aan die oproep.

Anja en Guy kregen een fles cava en een doos pralines als bedanking.
David Legreve Anja en Guy kregen een fles cava en een doos pralines als bedanking.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • HUGO VERLOT

  Respect.

 • Ivan Gabriels

  Tof!Kwestie van respect!

 • Van Eersel Guy

  Mooi en knap gedaan!

 • maurice snelders

  Mooi gebaar Niels..