Internet nekt De Reisspecialist

ONAFHANKELIJK REISBUREAU LEGT NA 30 JAAR BOEKEN NEER

Het filiaal van De Reisspecialist in de Antwerpsestraat.
Tom Timpens Het filiaal van De Reisspecialist in de Antwerpsestraat.
Dertig jaar lang was De Reisspecialist één van de grootste onafhankelijke reisbureaus in Vlaanderen, maar gisteren moest zaakvoerder Ronny Fierens de boeken neerleggen. 16 personeelsleden zijn hun job kwijt.

De Reisspecialist in de Antwerpsestraat en het reisbureau in Nijlen zijn beide gesloten. Op de deur hangt: 'Heden uitzonderlijk gesloten'. Ook zaakvoerder Ronny Fierens konden wij niet bereiken voor commentaar. Een koppel uit Kontich won onlangs nog de hoofdprijs van de Handelsvereniging Lier Shopping. "Dat was een heuse citytrip ter waarde van 1.000 euro die uitgereikt werd bij de Lierse Reisspecialist door burgemeester Frank Boogaerts en door mij. Ik ben zeer verrast, wij hebben De Reisspecialist altijd gekend als een goed draaiend reisbureau. En ik heb er ook zelf reizen geboekt en dat was altijd prima in orde", vertelt schepen Lucien Herijgers.


"Het is betreurenswaardig dat de reissector onze zware druk staat. Het regent goedkope aanbiedingen op internet. Dit is vergelijkbaar met fysieke boekhandels die ook onder druk staan. Ik heb Ronny Fierens altijd geapprecieerd, hij is een correct man", aldus schepen Herijgers nog.

Zaakvoerder Ronny Fierens. Hij staat al sinds 1991 mee in de zaak.
Klaas De Scheirder Zaakvoerder Ronny Fierens. Hij staat al sinds 1991 mee in de zaak.

Curator

Wat er verder met het reisbureau in Lier en Nijlen gaat gebeuren, is nog niet geweten. Eerst moet er een curator aangesteld worden. In 1987 richtte Jef Boschmans, oom van Ronny Fierens, de Reisspecialist op en in 1991 trad de huidige zaakvoerder Ronny Fierens in dienst. Twee jaar later nam hij het roer volledig in handen. In Nijlen kwam er wat later een bijkantoor en De Reisspecialist werd zo het grootste onafhankelijk reisbureau van Vlaanderen. Enkele jaren later breidden beide reisbureaus uit. Eind 2003 viel De Reisspecialist in de prijzen. In de Antwerp Hilton mocht Ronny Fierens de Flemish Leisure Agent of the Year 2003 onderscheiding in ontvangst nemen omdat hij het meest klantvriendelijke reisagentschap van Vlaanderen heeft. Eind 2006 werd het huwelijk aangekondigd met Lierke Plezierke. Ogenschijnlijk draaide het reisbureau goed. Daarom slaat het faillissement in als een bom. Klanten die een reis geboekt hebben, moeten zich niet ongerust maken want zij zijn beschermd via de leveringsplicht.