ICT-student schuldig aan oplichting maar krijgt tweede kans

MECHELEN - De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen.
David Legreve MECHELEN - De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen.
De rechter in Mechelen heeft een jonge student schuldig bevonden aan oplichting en valse naamdracht. Hij gaf hem wel nog een tweede kans en legde een probatie-opschorting op. 

De twintigjarige student uit Lier verkocht via een tweedehandssite enkele Pokémonkaarten. Hiervoor gebruikte hij volgens het openbaar ministerie niet enkel een valse naam maar stuurde hij na verkoop de Pokémonkaarten niet op. De valse naamdracht werd toegegeven maar de oplichting werd betwist. “Er moet iets misgelopen zijn bij Bpost. Ik heb die kaart wel degelijk opgestuurd”, zei de twintiger op zitting vorige maand. Zijn advocaat vroeg de rechtbank om zijn toekomstige loopbaan niet in het gedrang te laten komen door hem een strafblad te geven. Hij vroeg en kreeg dus een probatie-opschorting voor zijn cliënt. De man maakte volgens het parket twee slachtoffers. Zij kregen respectievelijk een schadevergoeding van 62 en 50 euro toegekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.