Horeca in centrum krijgt subsidie voor vervanging parasols

Een archiefbeeld van een terras met parasol op de Grote Markt.
David Legreve Een archiefbeeld van een terras met parasol op de Grote Markt.

Het stadsbestuur van Lier gaat subsidies toekennen aan horeca-uitbaters in het centrum die de parasols op hun terrassen willen vervangen. 

Sinds maart 2012 bestaat er een gemeentelijk reglement dat de horecazaken op en rond de Grote Markt verplicht om uniforme, ivoorkleurige parasols te plaatsen. Deze maatregel kwam er destijds om esthetische redenen. Tijdens een recent overleg met het stadsbestuur gaven enkele uitbaters te kennen dat hun parasols na zes jaar erg vuil zijn geworden. De stad kreeg de vraag of men een tegemoetkoming wou doen voor de vervanging van de parasoldoeken en de gemeenteraad stemde daarmee in. Elke betrokken zaak kan nu eenmalig een premie aanvragen. De subsidies worden toegekend naargelang de breedte van het terras. De maximale toelage bedraagt 1.500 euro per café of restaurant. Meer info via het team Ondernemen van de stad Lier.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudy Rodyns

    Die parasols staan dan de ganse winter buiten zodat die er na enkele jaren vies en vuil gaan uitzien. Laat ze die zelf betalen. Na de superzomer van vorig jaar moet dat toch kunnen!