Homeless Cup strijkt neer op Schapenkoppenplein

De verdediger probeert de bal te blokken, maar tevergeefs.
Legreve De verdediger probeert de bal te blokken, maar tevergeefs.

Het Schapenkoppenplein is nog tot vandaag omgevormd tot een voetbalveldje. Twaalf teams nemen het tegen elkaar op in het kader van de Belgian Homeless Cup. "Op deze manier werken wij aan de reïntegratie van mensen die kampen met dak- en thuisloosheid", legt de Lierse straathoekwerker Kurt Vereycken uit.


"Wij werken samen met de KBVB en de Pro League en sociale organisaties. Via voetbal zetten de spelers stappen in de richting voor betere huisvesting, tewerkstelling en vormingen. Zo ontwikkelen zij sociale en communicatieve vaardigheden. Ook op fysiek vlak wordt er vooruitgang geboekt door te werken aan een betere conditie en gezondheid", vertelt Kurt Vereycken.

Lierse SK

Elk homeless team is een samenwerking tussen een semi-professionele voetbalclub en sociale organisaties. Aan het tornooi in Lier nemen onder andere K Lierse SK, KV Mechelen, RC Mechelen, Antwerp FC, Club Brugge en AA Gent, deel. Dit tornooi wordt georganiseerd door de sportdienst van Lier in samenwerking met K. Lierse S.K., straathoekwerk en jeugdwelzijnswerk. De tornooien vinden plaats aan de Schapekoppenstraat.(WAE)