Heropbouw Hoeveke loopt vertraging op: geen groen licht voor vergunning

Het gebouw waarin 't Hoeveke is gevestigd, is momenteel gestut. De aanvraag tot heropbouw werd in eerste instantie afgeketst.
Kristof De Cnodder Het gebouw waarin 't Hoeveke is gevestigd, is momenteel gestut. De aanvraag tot heropbouw werd in eerste instantie afgeketst.
De geplande heropbouw van restaurant ‘t Hoeveke, aan de Hoogveldweg in Lier, heeft nog wat extra vertraging opgelopen. De eigenaar van de zaak krijgt voorlopig geen bouwvergunning.

Op 23 mei vorig jaar reed een vrachtwagen binnen bij het bekende steakhouse Hoeveke. Het ongeval gebeurde ’s ochtends vroeg, waardoor er gelukkig geen gewonden vielen. De schade aan het gebouw bleek wel enorm. Het pand moest worden gestut en de keuken bleek helemaal vernield. Door gekibbel tussen de betrokken verzekeringsmaatschappijen duurde het lang vooraleer de uitbater van ’t Hoeveke aan de heropbouw kon beginnen denken. In april van dit jaar kon de zaakvoerder eindelijk een omgevingsvergunning aanvragen, maar die werd onlangs geweigerd door de stad Lier.

“Na een negatief advies van de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) konden we niet anders dan de aanvraag afwijzen”, zegt Liers schepen van Stadsontwikkeling Walter Grootaers (Open VLD). “AWV speelt met het idee om op termijn de Hoogveldweg te heraanleggen. Bij die heraanleg zou een breder, gescheiden fietspad worden voorzien. En daar wringt het schoentje: het beschadigde deel van ’t Hoeveke blijkt over de rooilijn te staan en dus in de weg van het toekomstige fietspad.”

In mei vorig jaar reed een truck binnen in de keuken van het restaurant, met grote schade tot gevolg.
David Legreve In mei vorig jaar reed een truck binnen in de keuken van het restaurant, met grote schade tot gevolg.

Indien ’t Hoeveke toch zou worden heropgebouwd op de zelfde plaats dreigt de zaakvoerder op termijn te worden onteigend, iets wat hij uiteraard absoluut wil vermijden. De man liet intussen aan het stadsbestuur verstaan dat hij zijn plannen gaat bijsturen. Bedoeling is nu om het beschadigde deel af te breken en vervolgens de heropbouw te doen twee meter dichter naar de ring toe. Een officiële aanvraag voor die aangepaste plannen is nog niet binnen bij de stad. De verwachting is wel dat het dossier eerstdaags zal worden ingediend.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.