Help! Er zit een haai in de waterglijbaan

BINNENBAD PAKT UIT MET 3D-PROJECTIE OPENLUCHTZWEMBAD OPENT 1 JULI

Zwemmers die door de buizen glijden, komen deze haai met grote tanden tegen. 'Jaws' in Lier.
REPRO David Legreve Zwemmers die door de buizen glijden, komen deze haai met grote tanden tegen. 'Jaws' in Lier.
Lier heeft na dertig jaar eindelijk weer een openluchtzwembad. Zaterdag 1 juli mag ex-omroepster Saartje Vandendriessche het lint doorknippen. "In Lier komt bovendien de eerste bandenglijbaan ter wereld met een 'infinity jump' met 3D lichteffecten. Je lijkt in de muil van een haai te glijden", zegt zwembadmanager Evi De Herdt.

Dertig jaar hebben ze er op moeten wachten, maar zaterdag 1 juli krijgen de Lierenaars weer een openluchtzwembad. Alleen oudere lezers herinneren zich nog het zwembad Reyenhof op het Lisp. De geschiedenis ervan gaat terug tot 1935. In 1988 waren milieutechnisch een aantal vernieuwingen noodzakelijk die zo duur uitvielen dat een sluiting de enige optie was.


Het nieuwe buitenzwembad in sport- en recreatiecentrum De Waterperels aan de Kazernedreef meet 12 m op 8,5 m en het zal ook in de wintermaanden verwarmd worden. "Naast het buitenzwembad liggen de nieuwe waterspeeltuin voor kinderen en een driedelige glijbaan. Verder komen er springkastelen, een trampoline, een buikschuifglijbaan, een buitenbar en animatie. De ligweide buiten ondergaat een hele transformatie. Momenteel bouwt de aannemer een bijkomend terras waar je in ligzetels kan zonnen en aansluitend komt er nog een weide met kunstgras. Het centrum wordt zo een echte 'all-weather'-bestemming, waar niemand nog afhankelijk is van de wisselvallige Belgische weersomstandigheden", vertelt zwembadmanager Evi De Herdt.


Lier pakt bovendien uit met een primeur. "De Waterperels krijgt in het binnenbad een sensationele bandenglijbaan die 18 m hoog is en bijna 90 m lang. Voor je vertrekt, kan je uit drie verschillende belevingen kiezen: magic, space of de kinderwereld, elk met aangepaste 3D-lichteffecten. Onderweg lijkt het of een haai je zal opeten, maar je kan nog net ontsnappen. Dit is de 'infinity jump'."

Vooraan ligt de waterspeeltuin voor kinderen. Een driedelige glijbaan mondt uit in het buitenbad. De groene buis, met de 3D-projectie van een haai, hoort bij het binnenbad.
David Legreve Vooraan ligt de waterspeeltuin voor kinderen. Een driedelige glijbaan mondt uit in het buitenbad. De groene buis, met de 3D-projectie van een haai, hoort bij het binnenbad.

Kinderwereld

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. "Nieuw is ook een extra indoorwaterpartij in de vorm van een kinderwereld. We openen een extra ondiep kinderbad voor de één tot vijfjarigen met een glijbaan, een wipje en andere spelelementen", vervolgt de zwembadmanager.


Zwembad De Waterperels trok afgelopen elf jaar 3.635.000 bezoekers. "Jaarlijks betekent dit gemiddeld tussen de 320.000 en 350.000 bezoekers, van wie meer dan 150.000 kinderen", berekent Evi De Herdt.

Onderhoud

De aanloop naar de officiële opening wordt gecombineerd met de jaarlijkse onderhoudswerken. Als extra veiligheidsmaatregel wordt een verdrinkingsdetectiesysteem geplaatst. De Waterperels zal hierdoor gesloten zijn van maandag 12 juni tot en met vrijdag 23 juni.


Zaterdag 24 juni opent het zwembad opnieuw de deuren. De feestelijke opening van het nieuwbakken openluchtzwembad volgt op 1 juli.