Grote zoekactie na overval op Spar supermarkt Reva: “Een verdachte gevat, twee anderen spoorloos”

LIER - Overval op Spar supermarkt Reva in Eeuwfeestlaan in Lier.
Klaas De Scheirder - Thinksmart.be LIER - Overval op Spar supermarkt Reva in Eeuwfeestlaan in Lier.
De politie heeft maandagavond een grote zoekactie gehouden boven het centrum van Lier. Ze kregen daarbij ondersteuning van de helikopter van de Federale Politie. Er werd gezocht naar drie verdachten van een overval.

Kort voor sluitingstijd, omstreeks 19.45 uur, drongen drie onbekenden de supermarkt in de Eeuwfeestlaan binnen. “Ze waren gewapend en gemaskerd”, bevestigt politiewoordvoerster Magalie Derboven. De drie eisten de inhoud van de kassa. Eens ze die in hun bezit hadden, sloegen ze op de vlucht.

De politie werd erbij gehaald en kamde de omgeving uit. Eén van de drie verdachten kon gevat worden. De twee anderen konden ontkomen. Hoe is nog niet duidelijk. “Er werd een onderzoek en een zoekactie opgestart”, gaat Derboven verder. Hierbij kregen de agenten op het terrein de ondersteuning van de politiehelikopter.

Onderzoek loopt

Na een halfuurtje werd de zoekactie afgeblazen en keerde de helikopter terug naar de basis. De lokale politie blijft ook nu nog actief op zoek naar de twee andere verdachten. De gevatte verdachte werd na zijn arrestatie meegenomen naar het politiekantoor.

Het onderzoek zal nu worden verder gezet door de recherche van de lokale politie Lier. De gevatte verdachte zal de komende 24 uur ook verhoord worden. Bij de overval raakte niemand gewond. Naar verluidt werd er zo’n vijfhonderd euro aan cash geld buit gemaakt.