Groen-Lier&Ko heeft bedenkingen bij koerswijziging Lier Centraal

Een archiefbeeld uit een vorige editie van Lier Centraal.
David Legreve Een archiefbeeld uit een vorige editie van Lier Centraal.

De gemeenteraad van Lier keurde gisteren een bijkomende toelage van 40 000 euro goed voor het zomerse muziekfestival Lier Centraal. Oppositiepartij Groen-Lier&Ko formuleerde daarbij wel enkele bedenkingen.

Enkele weken geleden maakten de stad Lier en de organisatie van Lier Centraal bekend dat men het deze zomer grootser ziet dan in de voorbije jaren en dat men dus ook grotere namen op de affiche zal zetten. Zo komen andere Stan Van Samang, Bart Kaëll en K3 binnenkort naar de Lierse Grote Markt. Gisteren maakte het stadsbestuur officieel 40 000 euro toelage extra vrij, bovenop de 8 000 euro die al eerder was voorzien. Niet alle raadsleden waren echter even enthousiast.

“Een totaalbedrag van 48 000 euro is veel, zeker als je weet dat alle 120 Lierse vrijetijdsverenigingen samen jaarlijks slechts 35 000 euro aan subsidies ontvangen van de stad”, merkte Geert Marrin (Groen-Lier&Ko) op. “Bovendien vinden we de programmatie voor dat geld te eenzijdig en is er geen plaats voor lokaal talent.”

“Dat de programmatie eerder eenzijdig is, klopt voor een stukje”, gaf schepen van Evenementen Rik Verwaest (N-VA) toe. “Deels komt dat omdat de affiche eerder laat werd samengesteld en alles snel moest gaan. Het extra budget voor Lier Centraal kwam pas vrij toen bleek dat de Pallieterderny niet zou doorgaan. De centen die we oorspronkelijk daarvoor hadden voorzien, hevelen we nu dus over naar Lier Centraal. Tegelijk is het ook een bewuste keuze om voor populaire artiesten te gaan die een breed publiek aanspreken. Als je belastinggeld in een dergelijk evenement stopt, lijkt het me logisch dat je zo veel mogelijk mensen op hun wenken wil bedienen. Wat programmatie van Liers talent betreft: dat komt wel degelijk aan bod, zij het eerder in de verschillende voorprogramma’s.”

Het eerste optreden in de concertreeks van Lier Centraal is dit jaar op donderdag 11 juli voorzien.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Eester

  Lier telt ongeveer 30000 inwoners, Dat is nog geen 1,5 euro per inwoner, Dit evenement bereikt een Heel breed publiek en brengt onrechtreeks terug geld in kas, daarom denk ik dat er niet veel mis is met dit voorstel, Hopelijk is het goed weer! Tot dan!

 • Joris De Crom

  Joris De Crom, Subsiedies mogen voor zo een evenement, maar als ze winst maken. Een deel terug storten aan de stad na Kontoolen van de boekhouding. Wel zo dat ze een wekings budget overhouden voor het volgend jaar. Beschauw dit dan als een soort werkings kapitaal.

 • Jan Verbeeck

  Ze investeren beter in veilige fietspaden. Een ramp in lier

 • udo jansens

  De horeca rond de grote markt zal ook niet blij zijn.Anders is het gezellig druk en word er goed verteerd.Met een op elkaar geplakte massa komt daar niets van!