Gratis expo toont unieke stukken uit Lierse sportgeschiedenis

De mobiele tentoonstelling 'Erfgoedkampioen - Kampioenenerfgoed' is de komende drie weekends te bezoeken in het Vleeshuis in Lier.
David Legreve De mobiele tentoonstelling 'Erfgoedkampioen - Kampioenenerfgoed' is de komende drie weekends te bezoeken in het Vleeshuis in Lier.

Tijdens de komende drie weekends kan u in het Vleeshuis, op de Grote Markt in Lier, de gratis tentoonstelling ‘Erfgoedkampioen – Kampioenenerfgoed’ bezoeken. De expo omtrent het rijke Kempense sportverleden trekt de Kempen rond en doet nu dus de Pallieterstad aan.

Het idee voor ‘Erfgoedkampioen – Kampioenenerfgoed’ komt van de vzw Kempens Karakter. De expositie deed eerder al een achttal andere gemeentes in de regio aan. Een deel van de tentoongestelde foto’s en voorwerpen reist overal mee naartoe, een ander deel komt specifiek uit de gemeente waar de expo zich op dat moment bevindt.

“Met de medewerking van enkele Lierse sportverenigingen kunnen we een aantal unieke objecten laten zien aan de bezoekers”, vertelt Liers schepen van Musea Rik Verwaest (N-VA). “Eén van de topstukken is een trofee die de spelers van Lierse SK kregen, nadat ze in 1997 de landstitel in het voetbal veroverden. Maar ook andere roemrijke sportclubs en individuele sporters uit onze stad komen uitgebreid aan bod.”

Voor de kinderen wordt er verder een soort van zoektocht op poten gezet. Wie de zoektocht het best oplost zal aan het einde van de tentoonstelling worden gehuldigd als ‘Superkempioen’. ‘Erfgoedkampioen – Kampioenenerfgoed’ is op 4 en 5 mei, op 11 en 12 mei en op 18 en 19 mei gratis te bezoeken tussen 10 en 17 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.