Gezocht: voetpad in Beekstraat (en het zit ergens onder het groen)

Een stukje voetpad in de Beekstraat is compleet overwoekerd.
David Legreve Een stukje voetpad in de Beekstraat is compleet overwoekerd.
Zoek het voetpad. Voorwaar geen makkelijke opdracht in dit stuk van de Beekstraat in Koningshooikt. Een foto van dit overwoekerde strookje stoep circuleert op Facebook en deed heel wat wenkbrauwen fronsen.

Een inwoner van de Lierse deelgemeente Koningshooikt klaagde via Facebook de toestand aan van een voetpad in de Beekstraat. Hoewel je je kan afvragen of een voetpad op deze ietwat afgelegen plaats wel erg zinvol is, is het tegelijk natuurlijk frappant dat het er zo onderkomen bijligt. Hallo, stad Lier?

Een stukje voetpad in de Beekstraat is compleet overwoekerd.
David Legreve Een stukje voetpad in de Beekstraat is compleet overwoekerd.

“Het is niet aan de stad om het onkruid op dat voetpad te verwijderen”, verduidelijkte schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA) toen we hem een foto van de situatie voorlegden. “Volgens het politiereglement moet het onderhoud van voetpaden gebeuren door de eigenaars van de aangrenzende percelen.”

Navraag leerde dat de eigenaar van het perceel in de Beekstraat niet in Koningshooikt woont, maar vast in het Arabische emiraat Dubai verblijft. Schepen Wollants laat weten dat men betrokkene zal aanmanen om de ‘groene’ strook opnieuw vrij te maken. “In de praktijk heeft de eigenaar hier iemand die zijn zaken behartigt. We hebben goede hoop dat het langs deze weg in orde zal geraken”, besluit Wollants. Indien de persoon in kwestie toch niet zou meewerken, kan hij een boete krijgen.

Een stukje voetpad in de Beekstraat is compleet overwoekerd.
David Legreve Een stukje voetpad in de Beekstraat is compleet overwoekerd.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vladimir De Leeuw

  1. art135 van de Nieuwe GemeenteWet: De gemeenten hebben ook tot taak het voorzien, ten behoeve van de inwoners, in een goede politie, met name over de zindelijkheid... 1° "reiniging"... Het gaat niet op om de verplichting van de wetgever om te leiden naar de eigenaar van de "aangrenzende" percelen. 2. we betalen hier belastingen voor 3.art5 handvest europese grondrechte: Niemand mag gedwongen worden dwangarbeid of verplichte arbeid te verrichten

 • Rudy Rodyns

  Boete, bestaat dat nog ? Dan nog eerder een werkstraf !

 • Pieter smit

  Meneer verblijft in Dubai, zal dan wel kunnen instaan voor een tuinfirma die het voetpad proper maakt, met een borstelmachine of met stoom.

 • Jasper Demeulenaere

  Niet veel passage precies, anders niet zo veel onkruid...

 • luc dierick

  dierick luc als het voetpad vakkundig is geplaatst stevige ondergrond geplaatst met mortel en opgegoten zand cement en de voegen regelmatig worden gecontroleerd is als een tand vulling los of uit vervangen heeft onkruid geen schijn van kans .richtlijnen fabrikant w t c b