Gezocht: ‘padvinders’ om trage wegen
in kaart te brengen

De Vesten vormen wellicht de bekendste trage weg in Lier.
Kristof De Cnodder De Vesten vormen wellicht de bekendste trage weg in Lier.
De stad Lier wil samen met Regionaal Landschap Rivierenland de zogenaamde trage wegen op het Lierse grondgebied gaan inventariseren. Daarvoor doet men een beroep op vrijwillige ‘padvinders’.

Trage wegen zijn paden die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer (veldwegen, jaagpaden, karrensporen, vroegere treinbeddingen, bospaden, ….). Deze wegen kunnen dienst doen als veilige fiets- en wandelverbinding of kunnen interessant zijn voor toeristen. De stad Lier en Rivierenland willen het hele netwerk aan trage wegen nu dus grondig in kaart brengen. Wie daar als vrijwilliger aan wil meewerken kan zich aanmelden door een mail te sturen naar Maximiliaan@rlrl.be. Het inventariseren zelf gebeurt via een handige app.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.