Gezocht: 215 werknemers voor Van Hool

BUSBOUWER HAALT ALLES UIT DE KAST OM NIEUW PERSONEEL AAN TE WERVEN

Deze medewerkers van Van Hool kregen al een Bongo-bon omdat ze nieuw personeel aanbrachten.
Foto David Legreve Deze medewerkers van Van Hool kregen al een Bongo-bon omdat ze nieuw personeel aanbrachten.
Onze economie zwengelt aan en dat betekent: meer openstaande vacatures. Bij Van Hool kunnen ze daarover meespreken: de busbouwer is dringend op zoek naar zo'n 215 nieuwe medewerkers en hoopt die nu zondag op de Voka Openbedrijvendag te vinden. Zin in een nieuwe uitdaging? U weet waarheen.

Geschikt personeel vinden, het is niet altijd even makkelijk. Dat geldt evengoed voor busbouwer Van Hool. Het bedrijf hoopt dan ook om nu zondag, tijdens de Voka Openbedrijvendag, zoveel mogelijk kandidaat-werknemers binnen te halen. Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie & Sport Philippe Muyters geeft het officiële startschot. Met goed gevulde orderboeken, zowel bij Bus&Car als bij Industriële Voertuigen, stelt de personeelsdienst bij Van Hool alles in het werk om nieuwe kandidaten warm te maken voor een nieuwe uitdaging in het bedrijf.


"Vanaf het begin van het jaar 2018 tot en met augustus werden al 283 nieuwe medewerkers aangeworven: 224 arbeiders en 59 bedienden. Elke dag treden op zijn minst twee nieuwe medewerkers in dienst bij van Hool. Toch hebben we nog meer dan 215 vacatures openstaan. Het gaat om zo'n 145 arbeiders en 70 bediendenprofielen. Bij de arbeiders zijn dat autotechnici, elektriciens, bedienaars CNC-machines en lasser-monteerders. Bij de bedienden gaat het om masters en bachelors Automechanica, Elektronica, CAD-tekenaars en medewerkers voor de Verkoop- en Naverkoop-organisaties. We organiseren tal van acties om kandidaten aan te trekken. Wie een nieuwe medewerker aanbrengt die minimum 6 maanden in dienst blijft, ontvangt een Bongo-bon ter waarde van 300 euro voor een city-trip naar keuze", legt Dirk Snauwaert, Public Relations Manager bij Van Hool uit. Bij de vorige editie van de 'Jobdag' in april tekenden ruim 40 sollicitanten een contract bij Van Hool.

17.500 bezoekers

Alle vacatures staan op www.vanhool.be/vacatures , waar de kandidaten zich ook dienen te registreren voor de Jobdag.


Bezoekers krijgen ook nu zondag van 10 tot 17 uur, de kans om Van Hool te leren kennen. Binnen het bedrijf werd een parcours uitgestippeld van zo'n 3,5 kilometer waarlangs de bezoekers zich een goed beeld kunnen vormen van de verschillende stappen in het productieproces van bussen, autocars en opleggers. Om organisatorische redenen worden per uur maximum 2.500 bezoekers tot het bedrijf toegelaten. Het maximumaantal bezoekers ligt vast op 17.500. Bij de registratie op http://vanhool.openbedrijvendag.be/ krijgen kandidaat-werknemers de keuze op welk tijdstip ze het bedrijf wensen te bezoeken.