Flitspaal langs ring blijkt iets te ‘ijverig’: “Niet iedereen die een flits zag, krijgt een boete”

Een flitspaal op de ring rond Lier bleek iets te 'ijverig'.
RV/Google Streetview Een flitspaal op de ring rond Lier bleek iets te 'ijverig'.
Een ‘overijverige’ flitspaal langs de ring rond Lier zorgde de voorbije uren en dagen voor enige commotie. Via Facebook lieten verschillende automobilisten weten dat ze een flits zagen afgaan terwijl ze zeker niet sneller reden dan de toegestane 70 kilometer per uur.

De lokale politie van Lier benadrukt dat iedereen die zich aan de snelheidsregels hield geen proces-verbaal in de bus zal krijgen. “Het is dus niet omdat je een flits zag dat je automatisch een boete zal krijgen”, vertelt politiewoordvoerster Magalie Derboven. “Onze flitspaal ter hoogte van de Boomlaarstraat heeft wel eens vaker kuren. Technici hebben het al meermaals nagekeken, maar vooralsnog kon er geen echte verklaring worden gevonden voor het probleem.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joris De Crom

  Joris De Crom Dan toch een amtenar die ijverig is, ja hij wil job garantie voor de anderen.

 • Wim Vercammen

  Ik ben zelf inwoner van Lier en ik ben ook niet te spreken over het mobiliteitsplan in onze gemeente maar het verbaast mij steeds dat de meerderheid van de chauffeurs zich niet houden aan de opgelegde snelheid van 70 km per uur.Iedereen die gebruik maakt van de openbare weg die zou moeten weten dat de max.snelheid altijd en overal 70 km per uur is . Deze snelheid geld NIET als het anders is aangegeven.De borden van 70 km p/u zijn duidelijk te zien . Daarom ( eigen schuld is dikken bult )

 • jose ceraia

  Als er infrarood mee gemoeid is , is het gans normaal dat die dingen kuren hebben.

 • Ronny Claes

  Wat is haar aan de hand? Flitstoestellen doen correct te werken! Hoe zit met de andere toestellen, hebben die ook kuren? Aanvechten die boetes. Meestal kan dit reeds via de rechtsbijstand...

 • Peter Peeters

  Reden genoeg dan als men geflitst is met boete dit aan te vechten, want nauwkeurigheid van toestel kan dan serieus in vraag gesteld worden. Waarom flitsen als er geen overtreding is?