Familiebedrijf verkoopt T-shirts in strijd tegen corona: “Met opbrengst mondmaskers kopen voor ziekenhuis”

Christian Dierckx uit Koningshooikt verkoopt T-shirts in 'coronathema'. Met de opbrengst gaat hij mondmaskers aankopen voor het Lierse ziekenhuis.
David Legreve Christian Dierckx uit Koningshooikt verkoopt T-shirts in 'coronathema'. Met de opbrengst gaat hij mondmaskers aankopen voor het Lierse ziekenhuis.
Christian Dierckx uit Koningshooikt draagt op zijn manier zijn steentje bij aan de strijd tegen het coronavirus. Met zijn familiebedrijf HD-com verkoopt Christian momenteel T-shirts met als opschrift ‘#ikzorg’ en ‘#blijfinuwkot’. De opbrengst gaat Christian gebruiken om mondmaskers aan te kopen voor het Lierse Heilig-Hartziekenhuis.

HD-com is een firma die gespecialiseerd is in promotieartikelen en relatiegeschenken. “Ook onze sector is helemaal stilgevallen door de coronacrisis”, vertelt Christian Dierckx. “Maar ik zit niet graag stil en dus besloot ik me nuttig te maken voor het goede doel. Door T-shirts te verkopen rond het coronathema probeer ik geld in het laatje te brengen voor de aankoop van mondmaskers. Bedoeling is dat ik een grote hoeveelheid maskers ga afleveren aan het ziekenhuis van Lier en eventueel aan andere zorgverstrekkers uit de buurt.”

Contacten in China

Tot nu toe verkocht Christian al een zestigtal T-shirts. “Geïnteresseerden kunnen nog altijd bestellen via www.hd-com.be”, vertelt de Hooiktse ondernemer. “De T-shirts kosten 25 euro, thuislevering inbegrepen. Intussen heb ik in China – waar ik zakelijke contacten heb – alvast een lading maskers besteld. Over enkele dagen hoop ik die te kunnen afleveren aan het ziekenhuis. Het zou natuurlijk mooi zijn als zo veel mogelijk mensen mee in de bres springen.”