Duikschool Hydro viert verjaardag met duikinitiatie

Duikschool Hydro Lier viert dit jaar haar 35ste verjaardag en startte haar jubileumjaar met een duikinitiatie voor een twintigtal enthousiaste speelsters van volleybalclub Zandhoven in het zwembad De Waterperels in Lier.

"Voor de meesten was het een eerste kennismaking met duiken", zegt Nico Van Houdt, assistent-instructeur van de duikschool Hydro Lier. "We zijn gestart met theorie, want je kop onder water steken en blijven ademen is niet voor iedereen evident. En er werd vooral de nadruk gelegd op enkele veiligheidspunten en de basisbeginselen.

De volleybalmeisjes die voor de tweede keer kwamen, konden na een korte opfrissing van de aangeleerde tips en tricks aan de slag met opdrachtjes zoals wisselen van uitrusting onder water, of via een patrijspoort ontsnappen uit een wrak. De nieuwelingen begonnen met zwemmen met duikvinnen en snorkelen.

Uiteindelijk leerden zij rondjes maken in het diepe zwembaddeel zonder lucht te komen happen boven water. Uit het gegiechel achteraf maakten we op dat de meisjes het geweldig vonden. Vooral dat je gewoon kon blijven ademen onder water vonden ze fantastisch", aldus Nico Van Houdt nog.

Wie interesse heeft om te leren duiken of gewoon eens wil proeven van bewegen onder water, kan een keer gratis aansluiten bij een clubtraining. De trainingen vinden wekelijks plaats op dinsdagavond tussen 21.30 uur en 22.30 uur in het zwembad de Waterperels in Lier. Afspreken is wel nodig via de website www.hydrolier.be, of via e-mail naar info@hydrolier.be. (WAE)

De volleybalmeisjes uit Zandhoven volgen een duikinitiatie in het zwembad De Waterperels in Lier.
Bertje Warson De volleybalmeisjes uit Zandhoven volgen een duikinitiatie in het zwembad De Waterperels in Lier.