Dronken vrouw (43) crasht met auto

Een 43-jarige vrouw uit Lier is woensdagnamiddag met haar wagen gecrasht in de Spreet. De vrouw belandde met haar Mini Cooper in de gracht naast de rijbaan maar kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Ze was dronken.
De wagen belandde in de gracht. Toen bleek dat de vrouw zonder rijbewijs reed en onder invloed van alcohol werd haar wagen in beslag genomen.
Marc De Roeck De wagen belandde in de gracht. Toen bleek dat de vrouw zonder rijbewijs reed en onder invloed van alcohol werd haar wagen in beslag genomen.

Hulpdiensten moesten woensdagnamiddag uitrukken naar de Spreet in Lier. Een voertuig was er in een gracht gereden. Vermoedelijk verloor de 43-jarige autobestuurster de controle over haar stuur.

“Bij controle bleek de vrouw te rijden zonder rijbewijs”, vertelt Magalie Derboven van de politie van Lier. “Haar rijbewijs bleek al ingetrokken te zijn.” De vrouw was eveneens duidelijk dronken. Ze weigerde een ademtest van de politie.

“Hierop is beslist om de vrouw bestuurlijk aan te houden en haar mee te nemen naar het politiekantoor”, gaat de politiewoordvoerster verder. “Daar werd een bloedproef afgenomen en werd het vermoeden van onze collega’s bevestigd.” De vrouw was onder invloed van alcohol en bestuurde haar wagen zonder rijbewijs. Daarom werd beslist om de wagen van de vrouw in beslag te nemen. De vrouw mocht verder ontnuchteren in de politiecel. Binnenkort zal de vrouw een uitnodiging krijgen van de politierechtbank. Ze riskeert een bijkomend rijverbod en een zware geldboete. 

De wagen belandde in de gracht. Toen bleek dat de vrouw zonder rijbewijs reed en onder invloed van alcohol werd haar wagen in beslag genomen.
Marc De Roeck De wagen belandde in de gracht. Toen bleek dat de vrouw zonder rijbewijs reed en onder invloed van alcohol werd haar wagen in beslag genomen.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger Rymen

    Hoeveel rijden er in België zo rond zonder rijbewijs? Komt die maar eens tegen, je riskeert in het ziekenhuis te belanden, of erger. Wordt daar wel op gecontroleerd? Waarom hun voertuig niet immobiliseren?