Door Van Boeckel mag cultuurprijs mee
naar huis nemen

Acteur en regisseur Door Van Boeckel sleepte de Lierse cultuurprijs in de wacht.
Marc Aerts Acteur en regisseur Door Van Boeckel sleepte de Lierse cultuurprijs in de wacht.
Acteur en regisseur Door Van Boeckel won de jaarlijkse cultuurprijs van de stad Lier. De 67-jarige Van Boeckel – die in een ver verleden gestalte gaf aan het Liegebeest en meespeelde in tal van andere tv-series – is ook al lang ‘huisregisseur’ bij het Lierse toneelgezelschap Arlecchino.

Eind vorig jaar gooide Arlecchino hoge ogen met het door Van Boeckel gecreëerde en geregisseerde stuk Bos. “Deze productie kende een groot succes vanwege de schitterende muziekkeuze en de prachtige vertolking van de jonge acteurs”, aldus cultuurschepen Ivo Andries (Open Vld). De cultuurprijsjury plaatste de drijvende kracht achter het stuk helemaal bovenaan het lijstje met vier genomineerden. Ook Dirk Ghysels (auteur van een didactisch boek over informatica), Tom Mariën (auteur van een gedichtenwandeling door Lier) en Peter Everaert (oprichter van kunstgalerij Artisjok) kregen een eervolle vermelding. Verder reikte de Lierse cultuurkoepel ook een Lifetime Achievement Award uit. Auteur en stadsgids Lydia Verbeeck kreeg die prijs voor al haar culturele prestaties uit het verleden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.