Donderdag en vrijdag hinder aan Pallietertunnel

Donderdag 9 en vrijdag 10 februari voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele opvolgingswerken uit in en rond de nieuwe Pallietertunnel in Lier. Die zullen voor beperkte hinder zorgen voor het verkeer.

Zo wordt de Pallietertunnel donderdag per rijrichting gedurende een tweetal uur afgesloten. Het verkeer rijdt dan bovengronds naast de tunnel.


"Vorig jaar werden de werken aan de Pallietertunnel en het bovengrondse kruispunt van de R16 met de N14 voltooid. In navolging van deze werken worden er nu enkele kwaliteitscontroles en opvolgingswerken uitgevoerd. In de Pallietertunnel zelf gaat AWV merkpunten aanbrengen om uitzettingen van het beton te meten en op te volgen. In totaal komen er zo 9 merkpunten op de koppen en in het midden van de tunnel in beide richtingen", legt perswoordvoerder Jef Schoenmaekers uit.


Het aanbrengen van de merkpunten in de tunnel gebeurt met een hoogtewerker en vindt plaats op donderdag 9 februari. De tunnel zal daarvoor ongeveer een tweetal uur afgesloten worden per rijrichting buiten de spitsuren. Rond 11 uur richting Aarschot en rond 13 uur richting Antwerpen. Het verkeer wordt dan bovengronds omgeleid.


De kernboringen gebeuren zowel op donderdag als op vrijdag en worden uitgevoerd met een mobiele werf. Op de locaties waar er gewerkt wordt kan het verkeer steeds passeren". (WAE)