Directeur Atheneum krijgt afscheid in stijl

Afscheidnemend directeur Christophe Van Wambeke van het Lierse Atheneum werd vandaag uitgezwaaid door zijn leerlingen en personeel.
David Legreve Afscheidnemend directeur Christophe Van Wambeke van het Lierse Atheneum werd vandaag uitgezwaaid door zijn leerlingen en personeel.
Campus Louis Zimmer van het Lierse Atheneum zwaaide vandaag directeur Christophe Van Wambeke uit. De 40-jarige Van Wambeke - die vanaf september een directiefunctie opneemt binnen de overkoepelende scholengroep Fluxus - kreeg een afscheid in stijl. Er werd zelfs een speelplaats naar hem vernoemd.

Zeventien jaar geleden begon Christophe Van Wambeke als leraar in wat toen nog het KTA heette. Zes jaar later werd hij directeur en nu zwaait hij dus af. Vanochtend werd de Lierenaar thuis opgehaald door een handvol leerlingen, waarna driehonderd andere scholieren een erehaag vormden op de Lierse Vesten. Tegen de middag werd de speelplaats van de Campus Louis Zimmer zelfs omgedoopt tot Christophe Van Wambekeplein.

Van Wambeke krijgt vanaf september een directiefunctie in de overkoepelende scholengroep.
David Legreve Van Wambeke krijgt vanaf september een directiefunctie in de overkoepelende scholengroep.

“Leerkrachten en leerlingen bezorgden me een prachtige verrassing”, vertelt de afscheidnemende directeur. “Ik moet zeggen dat ik met pijn in het hart vertrek, maar ik was toe aan een nieuwe professionele uitdaging. Hoe dan ook gaan ze met op het Atheneum nog regelmatig terugzien. Ik blijf namelijk actief in de overkoepelende scholengroep, waar ik directeur personeel en communicatie word.”

“Waar ik het meest trots op ben als ik terugkijk op de voorbije jaren? Dat ik gaandeweg een gevoel van eigenwaarde terugbracht naar deze school. Vroeger werd er in Lier soms wat meewarig gedaan over het KTA, maar die perceptie is gelukkig veranderd. Dat straalt af op onze leerlingen, die hier over het algemeen gelukkig rondlopen”, besluit Van Wambeke.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kris De Maeyer

    Geweldige persoon, leerkracht en directeur Ik heb hem nog als leerkracht mogen hebben in zijn begin jaren. Jaren later lachen we soms nog om wat er tijdens de lessen is gebeurd