Den Babbelier helpt al tien jaar anderstaligen hun Nederlands verbeteren

De vrijwilligers die zich in de voorbije tien jaar inzetten voor Den Babbelier kregen een bedankje tijdens de jubileumviering.
Marc Aerts De vrijwilligers die zich in de voorbije tien jaar inzetten voor Den Babbelier kregen een bedankje tijdens de jubileumviering.
In het Lierse cultureel centrum Vredeberg werd woensdagavond de tiende verjaardag van Den Babbelier gevierd. Den Babbelier is een initiatief van het OCMW waarbij anderstaligen op een laagdrempelige manier hun Nederlands kunnen inoefenen.

Concreet komen anderstalige inwoners van Lier en een groep Nederlandstalige vrijwilligers wekelijks samen om wat te babbelen over koetjes en kalfjes. De anderstaligen krijgen op deze manier de kans om de zaken die ze leerden in hun lessen Nederlands om te zetten in de praktijk. De Nederlandstalige vrijwilligers brengen allerhande thema’s aan bod. Tien jaar na de opstart blijkt Den Babbelier nog steeds springlevend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.