De Waterperels beleeft topjaar

VAN 350.000 NAAR 380.000 BEZOEKERS

Het jong geweld in deze glijbaan kan zich binnenkort wagen aan de 'Black Hole'-attractie.
Repro David Legreve Het jong geweld in deze glijbaan kan zich binnenkort wagen aan de 'Black Hole'-attractie.
2018 is nog niet voorbij, maar toch mag De Waterperels al spreken van een absoluut topjaar: het zwembad zag haar bezoekersaantal groeien van 350.000 naar 380.000 dankzij uitbreidingen. 2019 belooft bovendien nog spannender te worden. "We krijgen er een hypermoderne 'Black Hole'-glijbaan bij", zegt zwembadmanager Evi De Herdt.

De zomer van 2018 was bloedheet en dat zullen ze ook bij zwembad LAGOS Lier De Waterperels geweten hebben. Gemiddeld 1.000 bezoekers per dag kwamen er toen verkoeling zoeken. "Een heel pak, ja", zegt zwembadmanager Evi De Herdt. "Maar dankzij de recente uitbreiding van het recreatiegedeelte is er meer dan voldoende capaciteit om dit hoge aantal zwemmers te plezieren. Onze populairste attracties? Het nieuwe buitenzwembad en buitenkinderbad deden het tijdens de hete zomermaanden bijzonder goed. Ook 'de triple slide glijbaan' zorgde voor eindeloze waterpret." Topattracties voor de zomer dus, maar ook voor de komende wintermaanden heeft De Waterperels heel wat in petto. "Nu het straks wat kouder wordt, blijft de temperatuur van het subtropische zwembad en andere zwembaden steeds op 30°. Ook het buitenzwembad is altijd verwarmd", zegt Evi. "Bovendien bouwen we volgend jaar de spectaculaire 'Black Hole-glijbaan' bij. Deze populaire attractie wordt gegeerd door glijbaanfanaten vanover heel de wereld. Wie razendsnel door een donkere tunnel met sensationele licht- en geluidseffecten wil glijden, weet dus binnenkort waarheen."

Lopen op het water: het hoeft niet altijd een hypermoderne attractie te zijn die met de aandacht gaat lopen.
Repro David Legreve Lopen op het water: het hoeft niet altijd een hypermoderne attractie te zijn die met de aandacht gaat lopen.

AngelEye

Allemaal goed en wel, maar zorgt de enorme toename aan bezoekers (van 350.000 naar 380.000) niet voor meer onveiligheid? Volgens schepen Ivo Andries (Open Vld) alvast niet.


"Bij de uitbreiding van het zwemparadijs werden verschillende zwemzones uitgerust met het AngelEye-drenkelingensysteem. Dat systeem detecteert wanneer een persoon stil blijft liggen en alarmeert vervolgens de redders om zo een mogelijke verdrinking te voorkomen. Een extra hulpmiddel voor de redders, dus. Om de zwemomgeving nog veiliger te maken, startte vorige zomer in samenwerking met de lokale politie bovendien de campagne 'Safe Swim'. Bij aankoop van een ticket of abonnement wordt de identiteitskaart geregistreerd. Hierdoor wordt het mogelijk personen die zich niet gedragen tijdelijk de toegang te ontzeggen", aldus de sportschepen. En er blijkt nog goed nieuws, want de enorme populariteit is ook goed voor de kas van Lier: zo gaat er een winstparticipatie van maar liefst 370.000 euro naar de Pallieterstad.

Warmste Week

Het zwemparadijs liet zich tot slot ook nog van haar sociaalste kant zien eerder deze maand. Zo werd er een actie op poten gezet voor De Warmste Week van Music for Live. De opbrengst daarvan zal integraal naar het goede doel 'Leef vzw' gaan, een centrum dat dag- en nachtondersteuning biedt aan volwassenen met een verstandelijke beperking.