Daders van diefstal met geweld opgespoord: “Twee verdachten kwamen zich aanmelden, derde wordt opgespoord”

Het 42-jarige slachtoffer deed in opsporingsprogramma Faroek op VTM een oproep naar getuigen.
Screenshot Faroek Het 42-jarige slachtoffer deed in opsporingsprogramma Faroek op VTM een oproep naar getuigen.
De politie van Lier heeft een brutale straatroof van afgelopen april kunnen oplossen. Alle drie verdachten werden geïdentificeerd. “Twee kwamen zichzelf aanmelden op het politiekantoor, een derde wordt nog opgespoord”, aldus Magalie Derboven van de politiezone Lier. Afgelopen dinsdag nog verspreidde de politie camerabeelden in het opsporingsprogramma Faroek.

Midden april 2019 werd de 42-jarige Bart uit Lier aangevallen door drie jongeren. Het trio had het op zijn gsm gemunt. “Ik was op weg naar het bankkantoor om geld af te halen en een betaling te doen”, klonkt het dinsdagavond bij de veertiger in Faroek. 

In de Brouwerijstraat, een steegje tussen de Grote Markt en de Vismarkt, liep het mis. Wanneer de veertiger weigerde zijn gsm af te geven, kreeg hij enkele klappen en belandde hij op de grond. Daar werd de portefeuille van het slachtoffer gestolen. De buit? Vijftien euro cash.

Naast een gebroken kaak moest ook mijn lip en kin worden genaaid

Bart (42)

Gebroken kaak

Bart kon vluchten in de richting van de Grote Markt. Daar gaven de drie jongeren hun achtervolging op. Vermoedelijk werden ze afschrikt. Het 42-jarige slachtoffer moest naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een gebroken kaak had opgelopen. 

“Verder zijn er door de klap ook nog twee tanden afgebroken en moest zowel mijn kin als lip worden genaaid”, klonk het nog. Verschillende stadscamera’s konden de daders filmen. Dinsdagavond werden de beelden verspreid bij het opsporingsprogramma van VTM. Een dag later kwam er al meteen een doorbraak in het dossier.

Tieners

“Twee verdachten, een zeventienjarige uit Boom en een negentienjarige uit Temse zijn zich komen aanmelden bij de politiezone Rupel”, bevestigt politiewoordvoerster Magalie Derboven. “Na hun verklaringen werden ze gearresteerd.” Inmiddels moest de zeventienjarige al verschijnen voor de jeugdrechter in Antwerpen. Die besloot om hem vrij te laten onder voorwaarden. 

De meerderjarige werd in de loop van donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen. Hij werd na zijn verhoor aangehouden”, gaat de politiewoordvoerster verder. De negentienjarige werd dus overgebracht naar de gevangenis en zal binnenkort voor de raadkamer moeten verschijnen.

Mechelaar

Van de derde verdachte is momenteel nog geen spoor. Hij wordt verder opgespoord. Het gaat om een zeventienjarige uit Mechelen. Het onderzoek naar de feiten wordt intussen verder gezet.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Vets

  Ik word er gewoon moedeloos van om steeds weer hetzelfde te moeten lezen : "de rechter/jeugdrechter besloot om de verdachte vrij te laten".

 • René Mattyns

  Er gaan stemmen op om de kiesgerechtigde leeftijd, en het mogen doen wat ze willen op zestien jaar te brengen.Dan mogen ze berecht worden als volwassenen ook.Het enige is dat meestal iemand van rond die leeftijd nog niet volledig in elkaar zit om die hersencellen te laten communiceren, onderling en naar daden toe.

 • Toon Schouteden

  Seks vanaf 16 is géén probleem, dan ben je oud en wijs genoeg; voor criminele feiten ben je wél minderjarig? De rechtspraak blijft achter, misschien omdat het gerecht bestuurd wordt door dinosaurissen?

 • Roger Cooks

  De grootste gevaar voor onze maatschappij zijn de wereldvreemde rechters die er met hun pamperbeleid of straffelosheid blijkbaar een hels genoegen in scheppen om de misdaad nog wat aan te wakkeren.

 • nadine Nadine Martin

  Niet te geloven he , ze stelen en slagen iemand in elkaar "17 jaar " en dan mag hij beschikken .Dank u meneer de rechter , tot binnen een paar weken he ...