Clubs vieren housewarming

DUIKSCHOOL ATLANTIS EN PETANQUE CLUB LIER OPENEN GLOEDNIEUW GEBOUW

De leden van de petanqueclub gooien een balletje op een van de zes binnenbanen.
David Legreve De leden van de petanqueclub gooien een balletje op een van de zes binnenbanen.
Na jarenlange omzwervingen vieren Duikschool Atlantis en Petanque Club Lier deze avond hun housewarming. Hun vaste stek bevindt zich in de Kazernestraat tegenover zwemparadijs De Waterperels. "We zijn met ons gat in de boter gevallen", zegt Walter Peetermans, voorzitter van de duikschool.

"De locatie is ideaal. Het kan niet beter voor ons", juicht Walter Peetermans, voorzitter van Duikschool Atlantis. "We zaten vroeger in Ontmoetingscentrum Den Bril tussen de toneelspelers en treinfanaten, geweldige buren maar we zaten daar niet op onze plaats. Toen het oude zwembad verdween, moesten we naar het nieuwe zwemparadijs De Waterperels en dat was een grote miserie. Waar moesten we met onze duikflessen en compressor met geperste lucht blijven? We kregen een klein lokaaltje waar we de duikflessen in konden zetten maar toch bleven we over en weer pendelen tussen De Waterperels en ons lokaal in Den Bril. Drie jaar geleden stelde sportschepen Ivo Andries (Open VLD) voor om een ruwbouw te plaatsen. Ook de andere Lierse Duikschool Hydro werd gevraagd om mee te doen, maar die haakte af. Vermits de Petanque Club Lier ook op zoek was naar een fatsoenlijk lokaal konden zij de benedenbouw en wij de bovenbouw krijgen."


Voor de tachtig leden van de Duikschool was de bouw een grote hap uit hun budget maar ze kwamen bijzonder creatief uit de hoek. "Tijdens de Gummarusommegang hebben onze mannen de Kameel gedragen en 's avonds de reuzen. We hebben 2.041 programmaboekjes verkocht, auto's gewassen, we gaan chocolade van de Sint verkopen en houden begin volgend jaar een grote quiz in het Gummaruscollege. Nu zijn onze leden aan het schilderen in ons lokaal. Alles moet klaar zijn voor het feest morgen. We hebben een cafetaria, twee leslokalen, een zithoek en een berging", voegt ondervoorzitter Monique Mentzy toe.


De duikers trainen elke woensdagavond in de Waterperels en op donderdagavond in de put in natuurdomein Muysbroeck in Ekeren

De duikclub rust uit na de schilderwerken in hun nieuw lokaal.
Bertje Warson De duikclub rust uit na de schilderwerken in hun nieuw lokaal.

23 leden

Ook de Petanque Club Lier is in feeststemming. "Wij zijn zo vaak moeten verhuizen met gevolg dat onze club bijna kapot was. Van 't Sas naar het leegstaande gebouw van de Pidpa enz. We hadden nog maar 23 leden over door al die omzwervingen. We zijn zelfs in Putte petanque gaan spelen. Maar nu zitten we prachtig, we hebben zes binnenbanen en acht buitenbanen en een mooie bar. En heel belangrijk, we hebben weer 120 leden. Morgenavond (vrijdag) vieren wij feest en sportschepen Ivo Andries mag de eerste bal gooien", zegt voorzitter Eddy Mariën.


De Petanque Club Lier is elke maandag en donderdag van 14 tot 17 uur open.