Buurvrouw bouwt oude voetbalkantine om tot feestzaaltje

Donderdag Halloweenavond in De Kantin

Claire Dewispelaere in De Kantin.
David Legreve Claire Dewispelaere in De Kantin.

Een verlaten voetbalkantine die werd omgebouwd tot een gezellig feestzaaltje: ziedaar het concept van De Kantin. In en rond De Kantin, gelegen in de Lierse Marnixdreef, vindt donderdagavond een kleinschalig Halloweenevenement plaats.

Aan de Marnixdreef 48 werd in 1972 een voetbalveld met kantine aangelegd voor liefhebbersploeg FC Kruger, maar die voetbalclub hield jaren geleden op te bestaan. Begin dit jaar besloot buurvrouw Claire Dewispelaere om de infrastructuur aan te kopen en te renoveren. Sinds enkele maanden is De Kantin te huur voor communiefeesten, babyborrels en dergelijke.

De Kantin werd binnen gezellig aangekleed.
David Legreve De Kantin werd binnen gezellig aangekleed.

“We hebben van De Kantin een gezellig zaaltje in een groene omgeving gemaakt, waar allerhande kleine feestjes kunnen worden georganiseerd”, vertelt Claire. “Elke laatste donderdag van de maand doet De Kantin ook dienst als een soort van buurthuis. Dan komen verschillende buren langs om op het gemakje samen iets te drinken.”

Zo ziet De Kantin er aan de buitenkant uit.
David Legreve Zo ziet De Kantin er aan de buitenkant uit.

Deze keer krijgt het buurtcafé nog wat extra cachet, met als thema Halloween. Wie verkleed komt, wordt getrakteerd op een gratis pintje. Buiten komt er ook een foodtruck van Barvest Lier te staan. Daar kan iedere bezoeker een gratis tas pompoensoep krijgen. Het event begint om 17.30 uur. Meer info via www.facebook.com/dekantinlier
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.