Bezoekers 90ste Donkfeesten maken kans op gratis ballonvlucht

Voorzitter Jef 'T Seyen van De Donkvrienden.
David Legreve Voorzitter Jef 'T Seyen van De Donkvrienden.
In de Lierse wijk Donk gaan vrijdag de 90ste Donkfeesten van start. Naar aanleiding van dit bijzondere jubileum verloot het organisatiecomité vijf ballonvluchten onder de bezoekers. Verder staan er voor het eerst een loopwedstrijd en een moederdagontbijt op het programma.

De Donkfeesten zijn een begrip in Lier en omgeving. Ook nu weer hebben de organisatoren een uitgebreid programma in mekaar gebokst voor de eerste twee weken van augustus. Artiesten als Dennie Damaro, Matthias Lens, Maarten Cox en Sam Gooris komen straks langs voor een muzikaal optreden in de feesttent aan Galgeveld. Verder is er onder andere de traditionele kermiskoers, waarmee het negentig jaar geleden allemaal begon. De organisatie toverde ook twee nieuwigheden uit haar hoed.

De tent voor de Donkfeesten staat al klaar.
David Legreve De tent voor de Donkfeesten staat al klaar.

“Op moederdag serveren we voor het eerst een ontbijt, waarvoor wel vooraf moet worden gereserveerd”, zegt voorzitter Jef T’Seyen van De Donkvrienden. “Op zaterdag 3 augustus pakken we uit met de eerste Donkrun, een loopwedstrijd waarbij ook recreatieve joggers meer dan welkom zijn. De voorbije jaren kregen we regelmatig de vraag of we eens een jogging wilden organiseren en daar spelen we nu dus op in.”

Naar aanleiding van het 90ste jubileum delen De Donkvrienden overigens cadeaus uit aan de bezoekers van het evenement. “In totaal verloten we vijf vluchten in een luchtballon”, vertelt Jef T’Seyen. “Per aankoopschijf van vijftien consumptiebonnen krijg je een lotje. Op 11 augustus gebeurt de lottrekking en gaan de ballonnen de lucht in. Bij vorige jubileumedities lieten we vuurwerk afsteken, maar daar stappen we nu van af. We willen de dieren in de omgeving immers niet laten opschrikken. Het budget dat op deze manier vrij komt, steken we dus in de ballonvluchten.”

De toegang tot de Donkfeesten is gratis. Het volledige programma kan u vinden op www.donkvrienden.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.