Bezoek vorstenpaar aan Van Hool afgeblazen door staking

Koning Filip en koningin Mathilde komen dinsdag dan toch niet op bezoek bij Van Hool.
BELGA Koning Filip en koningin Mathilde komen dinsdag dan toch niet op bezoek bij Van Hool.
Het geplande bezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan busbouwer Van Hool in Koningshooikt is afgeblazen. 

Normaal zou het vorstenpaar dinsdag langs gaan bij Van Hool, maar door de syndicale acties die al bijna twee weken aan de gang zijn in de bussenfabriek gaat dat niet door. De directie van Van Hool en het paleis namen die beslissing in onderling overleg. Mogelijk komen de koning en koningin op een latere datum wel nog naar Koningshooikt.

Bij Van Hool wordt er momenteel volop actie gevoerd omdat de dienst na verkoop onlangs een opslag van één euro per uur kon bedingen, terwijl de andere afdelingen het (voorlopig) zonder opslag moeten doen. Dit zorgde voor ongenoegen bij een groot deel van het personeel. Nadat de fabriek een paar dagen quasi volledig stil lag, staken de verschillende afdelingen sinds vorige week om de beurt. Gisteren werd er zelfs een sociaal bemiddelaar van de federale overheid aangesteld. Geen ideale omstandigheden om onze ‘royals’ te ontvangen, dus.

Overigens komt ons koningspaar morgen wel naar Duffel en Herentals. In Duffel bezoekt men kunstencentrum De Loods, in Herentals de Lakenhal. De tijd die vrij komt na het wegvallen van het bezoek aan Van Hool wordt naar verluidt mogelijk opgevuld met een korte tussenstop in het Lierse begijnhof. Officiële bevestiging daarvan wou men op het paleis echter niet geven. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.